یکی از مهمترین نکات که باید در قرارداد مشارکت در ساخت رعایت کرد محاسبه دقیق سهم طرفین است که طبق توافق طرفین محاسبه میگردد در محاسبه سهم طرفین تمامی مشاعات اعم از پارکینگ و انباریها به صورت کامل محاسبه میگردد.
در این روش ابتدا قیمت دقیق ملک محاسبه میشود.در مقابل آورده سازنده متریال ساخت و همچنین هزینه ساخت بعلاوه هزینه جواز شهرداری و احتمالا میزان بلاعوض و قرض الحسنه میباشد. البته محاسبه دقیق برآورد آورده طرفین ناممکن بوده و با درصدی خطا مواجه است.
نکته: بلاعوض در قرارداد مشارکت اصطلاح نابجایی است که همه گیر شده است چون این مبلغ واقعا بدون عوض نیست.
زمانی که آورده سازنده کمتر از آورده مالکین باشد، سازنده وظیفه دارد آن مابه التفاوت را به مالکین پرداخت کند که اصطلاحا به این مبلغ بلاعوض گفته میشود.
روش دوم تعیین درصد مشارکت بر اساس عرف میباشد که در مناطق مختلف گوناگون است. این عرف نیز بر اساس همان محاسبات شکل گرفته ولی ساده تر و قابل فهمتر خواهد بود.
در این روش با توجه به محل قرارگیری ملک و با در نظر گرفتن عرف مصالح مصرفی در آن محل میزان درصد مشارکت بلاعوض و قرض الحسنه توسط کارشناسان ملکی تعیین میگردد
آورده طرفین قرار مشارکت در دو کفه ترازو قرار میگیرد و بر همین اساس درصد مشارکت محاسبه میشود. آورده هر طرف بر میزان کل سرمایه درصد مشارکت هر طرف را تعیین میکند.
آِورده مالکین: به زمین یا ملک کلنگی میگویند.
آورده سازنده: هزینه اخذ پروانه تخریب و نوسازی در شهرداری و ادارات مربوطه هزینه ساخت پروژه هزینه های قرض الحسنه و مابه تفاوت(بلاعوض) میباشد.
قیمت ملک: ارزشگذاری ملک معمولا توسط مشاورین املاک صورت میگیرد همچنین در شهرهای بزرگ امکان بررسی آخرین خرید و فروش املاک به آدرس www.hmi.mrud.ir وجود دارد.
عوارض پروانه تخریب و نوسازی: محاسبه عوارض ساخت و ساز در شهرهای مختلف متفاوت و بسیار پیچیده است.
برای محاسبه عوارض در تهران بر روی دکمه زیر کلیک نمایید.
هزینه ساخت: هزینه ساخت باید بر اساس لیست متریال و نقشه ها توسط یک کارشناس ساختمانی محاسبه گردد.برای این مسئله میتوانید از مشاورانی که در این زمینه فعالیت میکنند استفاده نمایید.
محاسبه مابه تفاوت(بلاعوض): بر اساس نرخ سالانه بهره بانکی در زمان تنظیم قرارداد و با توجه به مابهتفاوت هزینه کرد سازنده و آورده مالک محاسبه میگردد برای این محاسبات نیز میتوانید به وب سایت خودمان مراجعه کنید
قرض الحسنه: معمولا در پروژه هایی که مابه تفاوت پرداخت نمیشود مبلغ قرض الحسنه جهت اسکان مالکین به ایشان پرداخت میگردد که در انتهای پروژه به سازنده عودت داده شود. معمولا عدد قرض الحسنه به علت کم بودن و عودت آن به سازنده در محاسبات آورده سازنده تاثیر زیادی ندارد.
شرکت فنی مهندسی تُکا از سال 1388 فعالیت خود را در زمینههای مرتبط با ساختمان شروع کرده است. این شرکت دارای کادری مجرب از کارشناسان معماران و مهندسین ساختمان است. ما تلاش میکنیم تا بهترین خدمات، آموزش و مشاوره را در زمینه مشارکت در ساخت، سرمایه گذاری و ساخت پروژههای ساختمانی مدیریت پیمان و دیگر قراردادهای ملکی و … ارائه کنیم.
کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.