هرگونه بهره مندی از امکانات و خدماتی مستلزم پرداخت هزینه یا در اصطلاح عوارض مرتبط با آن است. در کشور ما نهادهای مختلف بر اساس مجوزهایی که قانون اساسی و قوانین مصوب دولتی تبیین می کند برای خدماتی که به شهروندان ارائه می کنند، برآورد هزینه کرده و از متقاضیان اخذ می کنند. در این میان شهرداریها بهعنوان نهاد ارائهدهنده خدمات شهری عوارض گوناگونی حسب خدمت ارائهشده اخذ می کنند. در اینجا ما به عوارض مرتبط با پروانه ساخت و نوسازی میپردازیم که در ادامه یک به یک بررسی میشود.
یکی از اقلام عوارض پروانه های ساختمانی، عوارض زیربناست. این عوارض بر اساس متراژ ناخالص کل زیربنای ساختمان، تعداد واحد و پارکینگ های تأمینشده تعیین میشود. رابطه زیر نحوه محاسبه عوارض زیربنا را مشخص میکند.
تراکم پایه مالی معادل ۱۲۰ درصد متراژ ملاک تراکم (معمولاً متراژ سند) تعریف میشود. این به آن معنی است که بهصورت پیشفرض تمامی املاک تا ۱۲۰ درصد متراژ ملاک تراکم خود را بدون پرداخت عوارض به شهرداری میتوانند بسازند. به بیان دیگر تا ۱۲۰ درصد ایجاد سطح اشغال معاف از پرداخت عوارض میشود. حال اگر مبنای ساخت یک زمین را ۶۰ درصد در هر طبقه فرض کنیم، تا ۲ طبقه عوارض شامل پلاک نمیشود. مازاد بر این متراژ و سطح اشغال مشمول پرداخت عوارض خواهد شد.
میزان اصلاحی که بر اساس رعایت عرض گذر و معبر شهری به ملک تعلق میگیرد، درواقع از متراژ سند کم می کند. لذا بهصورت تشویقی ۱٫۸ برابر این متراژ از پرداخت عوارض به شهرداری معاف می شود.
فرمول محاسبه عوارض مازاد بر تراکم پایه مالی قدری پیچیدگی دارد به همین دلیل فرم اتوماتیک محاسبه تقریبی آن در سایت به زودی قرار داده خواهد شد.
شرکت فنی مهندسی تُکا از سال 1388 فعالیت خود را در زمینههای مرتبط با ساختمان شروع کرده است. این شرکت دارای کادری مجرب از کارشناسان معماران و مهندسین ساختمان است. ما تلاش میکنیم تا بهترین خدمات، آموزش و مشاوره را در زمینه مشارکت در ساخت، سرمایه گذاری و ساخت پروژههای ساختمانی مدیریت پیمان و دیگر قراردادهای ملکی و … ارائه کنیم.
کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.