با توجه به پیچیدگی های قرارداد مشارکت در ساخت، مسائل متعددی باید توسط یک وکیل مشارکت در ساخت مورد بررسی قرار گیرد.

مزایای بررسی قرارداد توسط یک وکیل چیست:

  1. با توجه به اینکه قراردادهای مشارکت در ساخت بصورت رسمی قابل ثبت نمی‌باشند و جزو قراردادهای خصوصی هستند، فرمت خاصی برایشان وجود ندارد و معمولا توسط افراد عادی نوشته می‌شوند. همین موضوع سبب می‌شود تا بخاطر عدم آشنایی طرفین در خصوص مسائل حقوقی، در قرارداد تناقضاتی بوجود آید که فقط یک وکیل مشارکت در ساخت می‌تواند به آن‌ها پی ببرد.
  2. در مواردی که نیاز هست تا صحت قرارداد مورد تایید باشد، وکیل مشارکت در ساخت می‌تواند اسناد مورد نیاز را بررسی کند. در بسیاری از موارد مثلا در املاک ورثه‌ای، در قراردادهای وکالتی، در املاک قولنامه‌ای در املاک وقفی، در اسناد رهنی و … مواردی وجود خواهد داشت که از نظر حقوقی می‌تواند قرارداد را باطل یا معلق کند.
  3. یک وکیل مشارکت در ساخت می‌تواند بهترین نوع ضمانت قرارداد را مشخص کند و در مواردی حق فسخ قرارداد را برای طرفین در نظر بگیرد که در حالت عادی افراد به آن توجهی ندارند.
  4. یکی دیگر از مهمترین قسمت‌های قرارداد زمانبدی پروژه و وجود حق فسخ در صورت عدم انجام تعهدات از سوی طرفین می‌باشد که در صورت وجود یک وکیل مشارکت در ساخت حتما این موارد رعایت خواهد شد.
  5. در بسیاری از متمم‌های قرارداد شاهد این هستیم که مثلا مدتی به زمان اخذ جواز یا موارد دیگر اضافه می‌شود ولی به دلیل عدم رعایت مسائل حقوقی، در خصوص خسارت‌ها و حق فسخ‌هایی که در قرارداد ذکر شده بود، چیزی گفته نمی‌شود و همین موضوع سبب می‌شود تا حق فسخ یا دریافت خسارت از بین برود.
  6. معمولا یک وکیل مشارکت در ساخت بهترین روش‌ها را برای جلوگیری از پیش فروش واحدها ارائه می‌دهد.
  7. در خصوص داوری قراردادها می‌توانند مشاوره خوبی جهت تعیین داور، ابطال رای داور و … به شما رائه کنند.

تجربه نشان می‌دهد که بیشتر قراردادهایی که قبل از اخذ جواز با مشکل روبرو می‌شوند به خاطر تغییرات، ابهامات و عدم شفافیت اطلاعات شهرداری‌ها و مراجع صدور مجوزات می‌باشد. پس حتما وکیلی که قصد انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت دارد باید از شرایط روز شهرداری که شامل موارد زیر می‌شود، مطلع باشد.

  1. ضوابط و مدت زمان اخذ جواز
  2. ضوابط و مدت زمان تایید نظام مهندسی
  3. ضوابط روز آتش‌نشانی
  4. ضوابط روز فضای سبز و کمیسیون باغات
  5. ضوابط روز طراحی نقشه‌ها، کمیته نما
  6. ضوابط روز اخذ عدم خلاف، پایان کار، سند
  7. شرایط و ضوابط تخلفات ساخت و کمیسیون ماده ۱۰۰ و ماده ۵
  8. شرایط ملک از نظر تراکم، سطح اشغال و …

در مجموع توجه داشته باشید که تیمی که قصد تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت را دارد باید از نظر حقوقی، مسائل شهرداری و شهرسازی و مسائل فنی در خصوص محاسبات درصد ها و بلاعوض تجربه و اطلاعات داشته باشد.

 

 

 

درخواست مشاوره خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.