در این مقاله سعی داریم 4 رکن اساسی مشارکت در ساخت را برای مخاطبین عزیز توضیح دهیم تا در بررسیها بتوانیم نسبت به مشارکت در ساخت خود با استفاده از این 4 رکن به صورت دسته بندی شده، جمع بندی کنیم.
1- قرارداد
قرارداد مشارکت در ساخت یکی از مهمترین ارکان مشارکت در ساخت است و داشتن یک قرارداد خوب نیازمند بررسی های حقوقی و فنی است چرا که با تغییر کلمات حقوقی و یا عدم آگاهی به جزییات فنی، قرارداد میتواند از یک عامل کمک کننده در حل اختلافات به عامل ایجاد اختلاف تبدیل شود .
بنابراین رکن اول در مشارکت در ساخت قرارداد است که با تنظیم یک قرارداد مناسب میتوان بسیاری از اختلافات را قبل از رخ دادن حل نمود.
2- سازنده
سازنده دومین رکن یک مشارکت در ساخت موفق است، انتخاب سازنده ی با تجربه و متعهد در پیشرفت یک پروژه حرف اول را میزند چرا که یک سازنده حرفه ای مراحل پیشرفت پروژه را با برنامه ریزی دقیق و تیم مجرب طی میکند تا در زمان بندی از تاریخ های ذکر شده در قرارداد تجاوز نکند و در نهایت یک سازه با کیفیت را تحویل مالکین دهد.
سازنده مناسب با نمونه کار با کیفیت و حس درک متقابل، پاسخگوی نگرانی های مالکین است تا با تعامل و همکاری پروژه را به پایان برساند.
3- مشاور
مشاور کار بلد و مطلع با دانستن ضوابط ساخت و اصول حقوقی و در نظر گرفتن حق و حقوق طرفین یک مشارکت در ساخت برد، برد را هدف قرار میدهد تا پس از بسته شدن قرارداد شکایت طرفین دامن گیر وی و شغلش نشود.
مشاوره یک فرد بیطرف در مراحل مختلف مشارکت در ساخت برای به نتیجه رسیدن و موفق شدن یک پروژه لازم است.
4- تعهد
تعهد داشتن طرفین یکی از مهمترین ارکان قراردادهای مشارکت در ساخت است، چرا که از زمان امضای قرارداد تا ساخته شدن و دریافت سند، طرفین به صورت مستمر با یکدیگر در ارتباط هستند و حفظ و نگهداری این ارتباط همانند ازدواج نیازمند به تعهد و توجه طرفین است تا با همکاری و عمل به تعهدات از کند شدن و یا متوقف شدن روند پروژه جلوگیری نمایند.
متاسفانه دیده میشود که بسیاری از مشارکت در ساخت ها پس از مدتی به اختلاف منجر می شود و طرفین این موارد را به قسمت خود واگذار میکنند در حالی که با دقت و توجه به ارکان ذکر شده میتوان قسمت را ساخت > قرارداد + سازنده + مشاور + تعهد = قسمت.
در دوره حرفه ای مشارکت در ساخت اطلاعات بیشتری درباره موارد بالا به دست بیاورید.