در این مقاله به یکی از تفکرات نادرست و کلیشه‌ای که به طور عمده در قراردادهای مشارکت در ساخت مشاهده می‌شود و از اصلی‌ترین دلایل متضرر شدن مالکین محسوب می‌شود، پرداخته‌ایم.

کشاورزان به خوبی مطلع هستند که در مراحل پایانی زراعت خود باید با دقت بیشتری مراقب کشت و زرع خود باشند چرا که با کوچکترین غفلت ممکن است آفت تمامی محصول را از بین ببرد.

در قراردادهای مشارکت در ساخت نیز این تفکر کلیشه‌ای و نادرست که “مالکین که نباید هزینه کنند” به عنوان آفت شناخته می‌شود، چرا که مالکین با هزینه نکردن در گرفتن مشاوره از فرد متخصص در امور فنی و حقوقی و در عین حال پرداخت نکردن کمیسیون واسطه در واقع ریسک متضرر شدن خود را به طور قابل توجهی بالا می‌برند.

در قراردادهای مشارکت در ساخت به دلیل برابر نبودن میزان دانش طرفین نسبت به جزئیات، در واقع این الزام برای مالکین وجود دارد که از یک مشاور خبره در امور قراردادی و فنی مهندسی استفاده کنند و مبلغی که به عنوان حق الزحمه به فرد مورد نظر پرداخت می‌شود به نوعی بیمه‌ی مشارکت در ساخت برای مالکین محسوب می‌شود تا با در نظر گرفتن تمامی جوانب و خیال آسوده قرارداد مشارکت در ساخت خود را امضا کنند.

در رابطه با مبلغ کمیسیون هم این مطلب لازم به ذکر است که مالکین با پرداخت نکردن کمیسیون به مشاور در واقع کاری می‌کنند که مشاور بی طرف نباشد، چرا که مشاور بنا به اقتضای شغل خود با سعی در جلب رضایت سازنده که مبلغ را پرداخت می‌کند، کمیسیون بیشتری می‌گیرد و در مواردی دیده می‌شود که مشاوری که مبلغ کمیسیون را  از سازنده دریافت کرده است به عنوان داور قرارداد معرفی می شود که این اتفاق می‌تواند منجر به فاجعه برای مالکین شود.

در نتیجه هزینه نکردن مالکین در مراحل مختلف قراردادهای مشارکت در ساخت نه تنها یک امتیاز محسوب نمی‌شود بلکه می‌تواند احتمال متضرر شدن مالکین را به طور قابل توجهی بالا ببرد، در صورتی که با هزینه‌های جزیی که نوعی سرمایه گذاری محسوب می‌شود می‌توان این ریسک را تا حد زیادی کم کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره قراردادهای مشارکت در ساخت از پکیج‌های آموزشی شرکت مهندسی تُکا دیدن بفرمایید.

درخواست مشاوره خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.