مشارکت در ساخت

مهمترین مزیت مشارکت در ساخت در اراضی بافت فرسوده این است که باعث افزایش استحکام بنا می شود....
فهرست مطالب

تا به حال عبارت « مشارکت در ساخت » به گوشتان خورده است؟ احتمالا تا به حال بارها شنیده‌اید که صاحب یک خانه یا زمین، ملک خود را به سازندهای واگذار کرده تا آن را ساخته و تبدیل به آپارتمان نوساز کند و در ازای آن، صاحب چند واحد آپارتمان شود؛ توافقی که در ظاهر بسیار خوب به نظر می‌رسد و باعث می‌شود ملک یا خانه قدیمی تبدیل به یک ساختمان زیبا و قابل استفاده شود. اگر در این فکر هستید که زمین یا خانه قدیمی خود را بفروشید و با سرمایه آن خانه جدیدی بخرید، مشارکت در ساخت یکی از راه‌هایی است که می‌تواند شما را صاحب خانه‌ کند و به افزایش سرمایه برساند ولی باید در نظر داشته باشید هرچه سود بالاتر باشد، ریسک نیز افزایش می‌یابد.

مهمترین مزیت مشارکت در ساخت در اراضی بافت فرسوده این است که باعث افزایش استحکام بنا می شود. خانه‌های کلنگی را می‌توان با مشارکت دیگران نوسازی کرد و زیبایی ساختمان را از نو ساخت. از دیگر مزایای مشارکت در ساخت رشد سرمایه است. با توجه به افزایش روز افزون قیمت ملک، ساخت واحدهای تازه می‌تواند افزایش سرمایه را به دنبال داشته باشد.

اما واقعا مشارکت در ساخت چیست و چه افرادی باید سراغ قراردادهای مشارکت در ساخت بروند؟ در این مقاله می‌خواهیم به این سوالات پاسخ دهیم.

مشارکت در ساخت چیست؟

همان‌طور که از نام مشارکت مشخص است، این قرارداد یک نوع «توافق» دو طرفه است که هر یک از طرفین در آن آورده‌ای دارند و با توجه به نسبت آورده‌شان با هم وارد شراکت می شوند.

بگذارید مثال واضح‌تری بزنیم؛ مثلا شما صاحب خانه‌ای ویلایی و کلنگی هستید. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز به مسکن و بالا رفتن قیمت خانه، به این فکر افتاده‌اید که خانه‌تان را خراب کنید و در همان زمین، آپارتمانی چند طبقه بسازید.

اما مساله اصلی شما این است که احتمالا تخصص این کار را ندارید و همچنین ممکن است سرمایه ساخت را نیز نداشته باشید و مهم تر آنکه تجربه این کار را هم ندارید. با این شرایط مشارکت در ساخت می‌تواند به شما کمک کند. به این صورت که یک سازنده سرمایه، تجربه و تخصص خود را با شما شریک می‌شود و برایتان آن خانه‌ کلنگی را تبدیل به آپارتمانی چند طبقه می‌کند. می دانیم که وقتی خانه ای را بازسازی می کنیم عملا داریم سرمایه خود را افزایش می‌دهیم.  حتی اگر نخواهید خودتان در آن خانه زندگی کنید، از فروش آن سود بسیار بیشتری عایدتان می‌شود این شرایط تنها در صورت بازسازی ملک است. حالا شما فرض کنید به جای بازسازی، ملک قدیمی را تحویل دهید و در ازای آن آپارتمانی نوساز تحویل بگیرید سود آن چندین برابر بازسازی می‌شود.

اما چه مواردی باعث شده چنین قراردادی مفید و سودآور باشد؟

 فواید مشارکت در ساخت

۱.افزایش استحکام بنا در مشارکت در ساخت

اولین و شاید یکی از مهم‌ترین فواید مشارکت در ساخت این است که منجر به بازسازی بافت فرسوده‌ شهرها می‌شود. خانه‌های کلنگی معمولا عمری بالای ۲۵ سال دارند؛ این در حالیست  که ۲۵ سال پیش قوانین ساخت ساختمان به اندازه‌ امروز مشخص نبوده است و از طرفی نظارت چندانی هم بر اجرای دقیق آن‌ها وجود نداشته است.

کسی نیست که نداند ایران روی کمربند زلزله قرار دارد؛ به همین دلیل لازم است ساختمان‌ها در ایران در برابر زلزله مقاوم باشند. تا به حال چندین بار بر اثر حوادث طبیعی،  ساختمان های قدیمی توان مقاومت در برابر آنها  را نداشته اند که متاسفانه باعث بروز خسارت های جبران ناپذیری شده اند.

البته لازم به ذکر است  ک تنها مقاومت در برابر زلزله را نباید به عنوان معیاری از استحکام بنا در نظر بگیریم. یکی از مواردی که تقریبا تمامی ساختمان‌های قدیمی با آن درگیر هستند، موضوع نشست و آن هم نشست نامتقارن سازه است. این نشست‌ها می‌توانند باعث ایجاد ترک‌های ریز یا بزرگ و خطرناک شوند و جان ساکنین را به خطر بیندازند. در گذشته موضوعات مربوط به شالوده‌ ساختمان و مقاومت خاک جدی گرفته نمی‌شد، اما در صورت بازسازی ساختمان بر اساس مقررات جدید و استانداردهای فعلی، می‌توان از مشکلات مربوط به نشست ساختمان نیز جلوگیری کرد.

. زیبایی ساختمان در مشارکت در ساخت

ساختمان‌های کلنگی معمولا وجهه‌ زیبایی ندارند. این موضوع باعث زشت شدن نمای شهر می‌شود . بازسازی ساختمان با کمک مشارکت در ساخت می‌تواند هم چهره‌ شهر را زیبا کند و هم باعث شود مالک احساس خوبی به خانه‌ای که در آن زندگی می‌کند داشته باشد و زیبایی ساختمان را افزایش دهد.

۳. استفاده از امکانات روز در مشارکت در ساخت

ساختمان‌های قدیمی بسیاری از امکانات مورد نیاز را ندارد از جمله نبود آسانسور، پارکینگ و امنیت ملک. بسیاری از ساکنان ساختمان‌های قدیمی از مشکلات مربوط به فاضلاب، بوی بد آن و حشرات رنج می‌برند که ناشی از طراحی غیر اصولی شبکه فاضلاب خانه است. بعضی از ساکنین آپارتمان‌های قدیمی شکایت دارند که صدای هر قدمِ همسایه‌ بالایی در خانه‌شان شنیده می‌شود. بسیاری از سیستم گرمایش غیر اصولی خانه شکایت دارند و به خاطر طراحی غیر استاندارد مجبورند سالانه هزینه زیادی بابت گرمایش خانه پرداخت کنند و متاسفانه در نهایت هم نتیجه‌ مطلوب حاصل نمی‌شود.

موارد بالا تنها بخشی  از مشکلات مربوط به خانه های کلنگی می باشد. می توان گفت مهم ترین دلیل بازسازی خانه های قدیمی ایجاد رفاه برای مالکین است.

 ۴- افزایش سرمایه و ارزش ملک در مشارکت در ساخت

اگر بخواهید خانه‌ کلنگی خود را بفروشید عملا به خاطر خود بنا نمی‌توانید هیچ پولی از خریدار بگیرید و در واقع تنها  زمین عرصه را به خریدار می‌فروشید. این در حالی است که اگر بعد از فروش بخواهید خانه‌ دیگری (طبیعتا نوساز) بخرید، علاوه بر قیمت زمین، باید هزینه‌ ارزش بنا را هم به فروشنده پرداخت کنید. در واقع دو برابر ضرر کرده‌اید، یک بار از ارزش بنای خانه‌ کلنگی خود صرف نظر کرده‌اید و بعد از آن ارزش خانه‌ نوساز را به فروشنده پرداخت کرده‌اید.

با مشارکت در ساخت می‌توانید این مشکل را حل کنید. وقتی خانه‌تان را بازسازی می‌کنید عملا دارید باعث افزایش سرمایه خود می‌شوید و حتی اگر نخواهید خودتان در آن خانه زندگی کنید، از فروش آن سود بسیار بیشتری عایدتان می‌شود. اما نکته مهمی که باید در نظر گرفت این است که قرارداد مشارکت در ساخت با قرارداد سرمایه گذاری تفاوت هایی دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در این  رابطه،  اینجا کلیک نمایید.

۵. کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری ساختمان و مصرف انرژی در مشارکت در ساخت

خانه‌های کلنگی هر روز ایرادات جدیدی پیدا می‌کنند که بر طرف کردن این ایرادات معمولا به زمان و هزینه زیادی نیاز دارد. . در بسیاری اوقات بعد از تعمیر باز هم مثل روز اولشان نمی‌شوند،  زیرا فرسوده شده‌اند. علاوه بر این مصرف انرژی در خانه‌های قدیمی بالا است. مثلا خانه‌های کلنگی پنجره‌های دوجداره ندارند، در نتیجه انرژی زیادی اتلاف می شود. سیستم گرمایش از کف ندارند بنابراین باید انرژی زیادی مصرف کنید تا خانه گرم شود. ممکن است موتورخانه قدیمی باشد و مصرف انرژی بالایی داشته باشد و… . همه‌ این مسائل در نهایت خودشان را در قبض‌های برق و آب و گاز نشان می‌دهند. با بازسازی اصولی خانه می‌توانید در این هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید.

۶. مشارکت در ساخت و تبدیل سریع سرمایه به نقدینگی

برای خانه‌های کلنگی به سختی خریدار پیدا می‌شود، این در حالی است که خانه‌های نوساز همیشه مشتری خودشان را دارند. اگر بخواهید سرمایه‌تان (خانه) را در اسرع وقت به پول نقد تبدیل کنید، یکی از بهترین راه‌ها بازسازی و نوسازی ملک است.

موارد بالا فقط بخشی از فواید بازسازی خانه‌های فرسوده بود که مشارکت در ساخت فرآیند آن‌ را بسیار ساده کرده است. البته این قرارداد مانند هر قراردادی خطرات و ریسک‌های خاص خودش را دارد که اگر نکات احتیاطی را رعایت کنید می‌توانید تجربه‌ی خوبی از این مشارکت داشته باشید. برای به حداقل رساندن این ریسک حتما قبل از مشارکت مشاوره بگیرید استفاده از تجربه کسانی که سال ها در این زمینه فعالیت کرده اند می تواند ریسک قرارداد را به حداقل برساند. برای دریافت مشاوره از کارشناسان مهندسی تُکا بر روی لینک زیر کلیک فرمایید.


درخواست مشاوره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه پکیج‌های آموزشی را به‌صورت یکجا و با تخفیف دریافت کنید!