معمولا در ملک هایی که بیش از یک مالک دارند، کسب رضایت تمامی مالکین برای نوسازی ملک از جمله مشکلاتی است که با آن مواجه میشوند. در این مقاله سعی داریم موانع را توضیح دهیم و راهکار های مناسب برای آن ارائه دهیم.
طبق قانون تملک آپارتمانها برای ساخت و نوسازی ملککلنگی، رضایت همه مالکین باید وجود داشته باشد اما طبق ماده 13 این قانون، در مواردی که توضیح خواهیم داد این کار را میتوان انجام داد که البته پروسه زمانبری دارد و احتمال کمی دارد که بتوان از این ماده استفاده کرد.
ماده 13 قانون تملک آپارتمانها
درصورتيكه به تشخيص سه نفر از كارشناسان رسمي دادگستري عمر مفيد ساختمان به پايان رسيده و يا به هر دليل ديگري ساختمان دچار فرسودگي كلّی شدهباشد و بيم خطر يا ضرر مالي و جانی برود و اقليّت مالكان قسمتهای اختصاصی، در تجديد بناي آن موافق نباشند آن دسته از مالكان كه قصد بازسازی مجموعه را دارند، ميتوانند بر اساس حكم دادگاه، با تأمين مسكن استيجاری مناسب براي مالك يا مالكان كه از همكاري خودداري میکنند، نسبت به تجديد بناي مجموعه اقدام نمايند و پس از اتمام عمليات بازسازي و تعيين سهم هر يك از مالكان از بنا و هزينههاي انجام شده، سهم مالك يا مالكان ياد شده را به اضافه اجاره هایی كه براي مسكن اجاره شده برای ايشان پرداخت شده است از اموال آنها از جمله همان واحد استفاده كنند و در صورت عدم توافق در انتخاب كارشناسان، وزارت مسكن و شهرسازي با درخواست مدير يا هيئت مديره اقدام به انتخاب كارشناسان ياد شده خواهد كرد.
علل نارضایتی مالکین برای مشارکت در ساخت
1- محاسبه قدرالسهم به روشهای یکسان و غیر کارآمد
شرایط محاسبه قدرالسهم در هر ملک متفاوت است و نیاز به محاسبه به روش خاص هر ملک را دارد.
به طور مثال:
محاسبه قدرالسهم ملکی که همه واحدها شرایط یکسانی دارند، از روش قانون تملک آپارتمانها باید انجام گیرد اما محاسبه ملکی که دارای مغازه یا ملک تجاری باشد باید از روش های دیگر مثل روش ارزش سرمایهگذاری استفاده شود و از آنجایی که در روش اول مالک تجاری سهمی جدید از ساختمان نوساز نمیبرد (در صورت وجود حقوق مکتسبه) و ممکن است که رضایت برای مشارکت ندهد.
برای محاسبه قدرالسهم شرکت مهندسی تُکا سه روش خلاقانه و کارآمد را ارائه کرده که میتوانید با خرید دوره قدرالسهم این روشها را مطالعه کنید.
مشارکت در ساخت قراردادی پر ریسک اس و ترس برخی از مالکین به علت دیدن پروژههای مشارکتی که به طور نیمهکاره رها شدند، کاملا منطقی است اما با مشاوره با افراد متخصص و همینطور قراردادی کامل میتوان این نگرانی و ریسکها را به حداقل رساند.
2- مذاکره نادرست، به خصوص مذاکره مالکین با هم
تجربه نشان داده مذاکره مالکین برای محاسبه قدرالسهم در اکثر مواقع به مشکل بر میخورد. پیشنهاد ما به شما این است که برای این امر حتما از نفر سوم (مذاکرهکننده) که تخصص این کار را دارد کمک بگیرید و امضا توافق را به ایشان واگذار کنید
3-انتخاب سازنده مناسب
در بعضی از موارد همه مالکین رضایت برای ساخت دارند اما بر سر انتخاب سازنده دچار اختلاف میشوند، ما در شرکت تُکا با سازندگانی همکاری داریم که رزومه قوی و نمونه کارهای خوبی دارند، مطمئنا مالکین با دیدن ساختمانهایی با طراحی فوقالعاده و زیبا که توسط سازندگانی موجه اجرا شدهاند، نظرشان تغییر میکنند.
روشهای جایگزین شکایت در دادگاه
2 پاسخ
قانون تملک آپارتمان ها امری می باشد؟
خیر