حقیقی: شخص حقیقی در واقع همان انسان است که با متولد شدن دارای حقوقی می‌­گردد و این حقوق فقط در زمان حیات اعتبار دارند.
حقوقی: افرادی که منافع و اهداف مشترکی در راستای خاصی دارند: امثال شرکت‌ها ،موسسه‌ها و تعاونی‌ها، اشخاص حقوقی می­‌نامند.

تفاوت سازنده حقیقی و حقوقی :

سازنده حقیقی: مهندس، معمار، کاردان فنی یا شخصی که علم ساخت و ساز را داشته باشد را سازنده حقیقی می‌­نامند.
سازنده حقوقی:
شرکت، موسسه یا تعاونی دارای پروانه اشتغال به کار با داشتن رزومه و دارای اعضای مطلع در زمینه ساخت را سازنده حقوقی می‌­نامند.

سازنده حقیقی بهتر است یا سازنده حقوقی؟

سازندگان حقیقی تمام تعهدات پروژه را بدوش می‌کشند و بیشتر سعی در انجام تمامی تعهداتشان دارند و مالکان با یک شخص مشارکت می‌کنند.
سازندگان حقوقی به این صورت هستند که تعهدات بین اعضای شرکت تقسیم می‌­شود، امکان منحل شدن شرکت و عزل شدن اعضای هیئت مدیره شرکت وجود دارد و مالکین در واقع با چندین نفر(یا گروهی) مشارکت می‌­کنند.
بهتر است در قرارداد مشارکت در ساخت یک نایب برای شخص حقیقی مشخص شود که در صورت فوت یا عدم ایفا تعهدات سازنده، وی تعهدات را به عهده گیرد یا جبران خسارت کند.

اگر با سازندگان حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت تنظیم می‌­نمایید باید آگهی روزنامه رسمی، اساسنامه شرکت، آگهی آخرین تغییرات و حدود اختیارات نماینده شرکت یا مدیرعامل را بررسی نمایید.
توصیه می‌شود مالکان برای مشارکت در پروژه‌هایی با مقیاس بزرگ با شرکت‌های حقوقی معتبر، قرارداد منعقد نمایند و در خصوص پروژه‌های کوچک می‌توان با اشخاص حقیقی با اعتبار و متخصص قرارداد نوشت.

چکیده مطلب: در قرارداد مشارکت در ساخت، سازنده حقیقی یا حقوقی هر دو باید قابل اعتماد باشند و از جهات مختلف بررسی شوند و از مالک‌هایی که در پروژه‌های قبل با این سازندگان کار کرده‌اند درباره اخلاق، خصوصیات، کیفیت و نحوه کار سازندگان پرس و جو و از پروژه‌های قبلی شان بازدید شود.

 

درخواست مشاوره خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.