با توجه به درخواستهای زیاد هموطنان عزیز جهت بررسی حقوقی و فنی قراردادهایشان این مطلب را برای شما تهیه کردیم. امیدواریم که به بیشتر سوالات شما پاسخ داده باشیم. شما در هر زمان میتوانید جهت دریافت مشاوره با ما ارتباط بگیرید.
نکات فنی و حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
این نکات با توجه به نمونه قرارداد مشارکت در ساخت شرکت مهندسی تُکا تدوین شده است و به ترتیب موارد آن نوشته شده است.
در صورت نیاز میتوانید نمونه قرارداد مشارکت در ساخت را دانلود کنید.
لطفا به نکات زیر دقت کنید.
هر قرارداد مشارکت در ساخت شرایط و مباحث حقوقی و فنی خود را دارد و هیچ ۲ قراردادی به لحاظ حقوقی و فنی مثل هم نیستند. کپی کردن قراردادهای دیگر برای شما مناسب نخواهد بود. به نمونه قراردادهای موجود در فضای مجازی اعتماد نکنید.
- توجه داشته باشید که قرارداد مشارکت معمولا سود و ریسک بالاتری نسبت به فروش ملک دارد و تا زمانی که کاملا آمادگی آن را ندارید، اقدامی نکنید.
- جهت تعیین شرایط ساخت، تعیین بلاعوض، تعیین قدرالسهم، زمانبندی، نقشهها، تاییدهها و غیره با یک کارشناس مشارکت در ساخت مشورت کنید. در دام نیافتید که همه چیز را خودتان انجام دهید. قرارداد و کار ساختمان بسیار زیر و بم دارد و اگر تجربه این کار را ندارید مشاوره بگیرید.
- برای قرارداد در تمامی صفحات یک شماره قرارداد واحد و تاریخ امضا تعیین کنید. (شرایط اساسی صحت معاملات و قراردادها)
- از ذکر معامله، بیع، مبایعنامه، شرکت، مشارکت مدنی و … بپرهیزید و در تمام صفحات “قرارداد مشارکت در ساخت” را ذکر کنید. قرارداد مشارکت عقد نامعین است.
- در تعیین مشخصات مالکین و سازندگان حتما این موارد را قید کنید.
- نام و نام خانوادگی
- شماره ملی
- آدرس اقامتگاه قانونی (در صورت تغییر آدرس جدید را صورتجلسه کنید)
- شماره تلفن ثابت و موبایل
- قید کردن چه اطلاعاتی از طرفین قرارداد الزامی است؟
- اگر شخصی با وکالتنامه اقدام به امضای قرارداد مینماید حتما وکالت نامه را استعلام بگیرید و کپی آن را به قرارداد پیوست نمایید و در قسمت مشخصات حتما نام مالک و وکیل را ذکر نمایید. در هر حال این نوع قرارداد توصیه نمیشود.(فضولی در قرارداد مشارکت در ساخت)
- نکات مهم جهت انعقاد قرارداد وکالتی
- اگر ملکی متعلق به ورثه است و هنوز وراث اقدام به دریافت سند نکرده اند حتما گواهی انحصار وراثت و گواهی پرداخت مالیات بر ارث را به قرارداد پیوست کنید.
- در خصوص انتخاب سازنده حتما با یک کارشناس فنی و خبره مشاوره داشته باشید. بهترین قراردادهایی که از نظر حقوقی و فنی مشکلی هم نداشتهاند توسط سازندگان نامناسب و با معرفی افراد غیر متخصص به بن بست رسیدهاند. اعتبار قراردادها فقط به مفاد آن و یا ضمانتهای اجرایی نمیباشد، بلکه اعتبار قرارداد به تعهد طرفین و شخصیت آنهاست.
- اگر سازندهای در حال تغییر منطقه ساخت خود میباشد با دقت بیشتری تحقیق کنید که چرا این کار صورت گرفته و آیا این سازنده شناخت کافی از منطقه شما دارد یا نه؟
- اگر سازنده تعداد زیادی پروژه در حال اجرا داشته باشد باید در خصوص مشارکت با ایشان بیشتر تحقیق کنید.
- اطمینان حاصل کنید که ملک مورد ادعای سازنده توسط خود ایشان ساخته شده باشد. در این خصوص لطفا از همسایهها و مالکین تحقیق نمایید.
- از مشارکت با سازندگانی که نمونه کار اجرا شده ندارند بپرهیزید.
- در خصوص مشارکت با شرکتهای حقوقی حتما اساسنامه، آخرین آگهی تغییرات، حدود اختیارات نماینده و حق امضای ایشان را چک کرده و با وکیل مشورت کنید. (نکات معامله با شرکتهای حقوقی)
- اگر سازندگان چند نفر هستند حتما در قرارداد ذکر کنید که ایشان تضامنا متعهد به انجام تعهدات و خسارات می باشند.
- اگر مالکین چند نفر هستند حتما در قرارداد ذکر کنید که هر شخصی که به تعهدات خود عمل نکند شخصا ضامن پرداخت خسارات و ضرر و زیان قرارداد خواهد بود.
- حتما ذکر شود که هر طرف در صورت تغییر محل اقامت، باید محل اقامتگاه جدید را به طرف مقابل و داور قرارداد اطلاع دهد.
- مشخصات پلاک ثبتی با ذکر اصلی، فرعی، تفکیکی و قطعه و آدرس دقیق طبق سند و آدرس پستی و متراژ آن ذکر شود.
- اگر ملک تجاری است متراژ تجاری و وضعیت مالکیت تجاری و سرقفلی، تصمیم گیری شود.
- در قسمت موضوع قرارداد، خلاصهای از مفاد قرارداد را ذکر نمایید.
- جزییات در قرارداد مشارکت اهمیت بسیاری دارند حتما وقت کافی جهت صبحت راجع به جزییات قرارداد داشته باشید. گاها دیده شده که سازندگان یا مالکین با افتخار عنوان می نمایند که مثلا ظرف مدت کمتر از ۴ ساعت یک قرارداد را امضا نمودهاند و بسیار مراجعینی داشتهایم که به دلیل همین موضوع مشکلات غیر قابل حلی برای خودشان ایجاد نمودهاند.
- در امضای قرارداد مشارکت بیش از ۵ جلسه با سازنده داشته باشید و ضمن بررسی ایشان از نظر اخلاقی و رفتاری، مفاد قرارداد را جزء به جزء توافق کنید.
- در تعیین سازنده حتما به حسن شهرت ایشان توجه کنید و حتما از پروژههای قبلی ایشان بازدید کرده با مالکین راجع به جزییات کار صحبت کنید.
- پس از امضای قرارداد فقط و فقط وکالت کاری جهت انجام امور اداری بصورت مدت دار به سازنده داده شود.
- در اختیار قرار دادن اسناد مالکیت در تمام طول مدت قرارداد ضروری نمیباشد. حتما اسناد به صورت مقطعی و با دریافت رسید به سازنده تحویل و پس از آن دریافت شود یا در اختیار داور قرارداد قرار گیرد. در صورت لزوم می توان کپی برابر اصل سند را در اختیار سازنده گذاشت.
- در خصوص تعیین تراکم ساختمان با یک کارشناس شهرداری مشورت کنید و به وعدههای افرداد غیر متخصص توجه نکنید. متاسفتانه عدهای با این تحلیل که هیچ کاری در کشورمان نشد ندارد و مثلا فلانی …. طبقه گرفته یا …. صحبتهای غیر عملی و ترغیب کنندهای را عنوان میکنند، حتما صحت این ادعاها را توسط یک کارشناس خبره شهرداری بررسی کنید. خوشبختانه پس از تصویب و اجرایی شدن طرح تفصیلی در سال ۹۲ ،به موارد کمتری خارج از ضوابط شهرداری مجوز داده شد.
- در خصوص تعیین میزان بلاعوض دقت داشته باشید که لزوما سازنده ای که بلاعوض بیشتری میدهند، گزینه بهتری نیستند. جهت تعیین مبلغ بلاعوض حتما از یک کارشناس خبره کمک بگیرد.
- از نظر حقوقی سند معتبری که بتوان با استناد به آن تراکم، طبقات، مشاعات و قرارداد مشارکت را تنظیم نمود جواز (پروانه تخریب و نوسازی) میباشد. اما به دلیل وجود هزینهها و زمان زیاد تهیه جواز توصیه میشود که قرارداد مشارکت بر اساس جزیئات دستور نقشه تنظیم شود ولی پرداخت بلاعوض، تخلیه ملک، پس از دریافت جواز صورت گیرد. (تراکم مجاز ساخت در املاک مسکونی)
- در قسمت مشخصات سازه حتما تراکم توافق شده، تعداد طبقات مسکونی، تعداد واحد در هر طبقه، تعداد طبقات مشاعات، تعداد آسانسور مشخص و در صورت نیاز مشخصات فضاهایی چون لابی، سالن اجتماعات، سرایداری، سالن ورزشی، استخر، سونا، جکوزی، موتورخانه، فضای نمازخانه و … را ذکر کنید.
- در خصوص پارکینگ ها و انباری ها حتما یادداشت شود که به نسبت سهم هر طرف تقسیم خواهد شد.
- ترتیب انتخاب پارکینگ و انباریها مشخص شود.
- در اولین فرصت و پس از تایید نقشههای معماری حتما تکلیف پارکینگها و انباریها را مشخص کنید. (ضوابط طراحی پارکینگ در تهران)
- سعی شود دریافت بلاعوض قرارداد با چک بانکی صورت گیرد و غیر این صورت حتما بابت عدم وصول چکهای بلاعوض، ضرر و زیان و حق فسخ یکطرفه برای مالکین در نظر گرفته شود. (فرق چک حقوقی و کیفری)
- در صورت دریافت قرض الحسنه اسکان، مدت و میزان آن را مشخص کنید.
- در بسیاری از قراردادها این جمله دیده میشود “طرفین خیار تدلیس، و خیار غبن فاحش یا افحش را از خود سلب و ساقط مینمایند”. حتما توجه داشته باشید که با ذکر چنین جملهای شما نمیتوانید ادعای کلاهبرداری یا مغبون شدن را پس از امضای قرارداد داشته باشید.
- بسیاری از بنگاه های مشاوره مسکن به دلیل مسائل شخصی سعی دارند تا هرگونه امکان فسخ قرارداد را از طرفین سلب کنند. یک قرارداد خوب باید در مواقع نیاز امکان فسخ حتی بدون مراجعه به مراجع قضایی را داشته باشد. توجه داشته باشید که کد رهگیری اولا اختیاری بوده دوما به معنی رسمی بودن قرارداد نیست و سوما عملا چنین فرمتی در اتحادیه املاک وجود ندارد. (آیا دریافت کد رهگیری اجباری است)
- قرارداد مشارکت در ساخت هیچ گونه فرمت یکسانی ندارد. گاها دیده شده که عدهای در یک صفحه A3 با ادعای تایید اتحادیه املاک اقدام به تنظیم قرارداد مینماید که مورد تایید نمیباشد.
- محل انجام قرارداد حتما ذکر شود.
- مدت قرارداد حتما از زمان امضای قرارداد تا دریافت اسناد تک برگ بصورت تعداد ماه نوشته شود و در این قسمت زمان بندی پروژه به ۴ مقطع کلی تقسم گردد که در صورت عدم انجام تعهد سازنده، امکان فسخ یا دریافت ضرر و زیان وجود داشته باشد و این مهم به اتمام قرارداد منوط گردد.
- دریافت جواز تخریب و نوسازی از شهرداری مربوطه
- تکمیل سفت کاری
- پایان نازک کاری و تحویل واحدها
- دریافت اسناد تک برگ

- در خصوص قدرالسهم طرفین، حتما با کارشناس خبره مشاوره داشته باشید و در تعیین سهم، میزان سهم هر طرف در طبقات مختلف و درکل را مشخص نمایید.
- اگر قبل از دریافت جواز اقدام به مشارکت مینمایید حتما میزان سطح اشغال مجاز و مورد توافق را تعیین کنید و همچنین برای عدم حصول این تراکم یا طبقات به واسطه ی شهرداری یا هر ارگان دیگر ( در صورتی که قصور از طرف سازنده نباشد) راهکاری جهت مذاکره مجدد/دریافت ضرر و زیان/ فسخ قرارداد بصورت یکطرفه تعیین نمایید.
- حتما تعیین سهم عرصه و اعیان را ذکر نمایید.
- در خصوص تعیین تراکم در طبقات مختلف بصورت شفاف و بدون ابهام عمل کنید.
اگر درصد مشارکت در طبقات مختلف متفاوت است ( مثلا ۵ طبقه اول ۶۰% مالکین-۴۰% سازنده و طبقه ششم %۴۰ مالکین-% ۶۰سازنده) حتما میزان سهم طرفین در کل را ذکر کرده و طبق آن سهم عرصه سازنده را مشخص کنید. در این مثال سهم کل بدین صورت میباشد %۵۶٫۶۶ مالکین و %۴۳٫۳۴ سازنده.
- تقسیم طبقات و واحدها را انجام دهید و در صورت وجود سهم مشترک، آن سهم را در یک واحد بخصوص مشخص نمایید.
- تکلیف پارکینگها و انباریهای اضافه را مشخص نمایید. (مثلا به نسبت سهم طرفین یا ….)
- اگر سازنده قرار است قسمتی از سهم مالکین را خریداری نماید، حتما قرارداد مجزای دیگری تنظیم گردد و جهت جلوگیری از بروز مشکل برای طرفین در هر قرارداد به قرارداد دیگر اشاره شود و ۲ قرارداد همزمان به امضا برسد.
- در خصوص پیش فروش توصیه می شود که تا زمان اتمام عملیات ساختمانی این حق به سازنده داده نشود. اما در هر صورت اگر تصمیم بر پیش فروش گرفته شد حتما تا قبل از پایان سفت کاری این اجازه به سازنده داده نشود و پس از آن هم فقط به نسبت سهمی که از عرصه به نام سازنده شده و با توافق کتبی مالکین پیش فروش صورت گیرد.
- در خصوص زمانبندی جهت دریافت جواز، با توجه به کنترل های شهرداری، نظام مهندسی، آتش نشانی و … در تهران حداقل ۸ ماه برای این کار درنظر گرفته شود. توصیه ما این است که تمامی مراحلی که سازنده طی می کند را از طریق یک کارشناس شهرداری کنترل کنید.
- به هیچ وجه قبل از دریافت جواز (حتی با صدور فیش عوارض) ملک را در اختیار سازنده نگذارید.
- زمان اجرای پروژه بسته به میزان طبقات و متراژ متفاوت است. مثلا یک زمین ۳۰۰ متری با ۶ سقف را از زمان دریافت جواز میتوان بین ۱۸ تا ۲۴ ماه تمام کرد و البته اگر اسکلت فلزی باشد این زمان کمتر خواهد بود.
- حداکثر ۸ ماه پس از تحویل آپارتمانها برای دریافت سند تک برگ مهلت تعیین کنید.
- در خصوص اقدام جهت دریافت پایان کار ساختمان هیچ نیازی به پایان نازک کاری نمیباشد. (مراحل اخذ پایان کار)
- در خصوص تاخیرات ناشی از هرگونه تاخیر در مراحل اداری که خارج از اراده ی سازنده بوده و ناشی از قصور سازنده نباشد ذکر شود “با اخذ تایید از حکم قرارداد و مالکین متناسبا به مدت قرارداد افزوده خواهد شد.” و در غیر این صورت شامل ضرر و زیان خواهد شد.
- در خصوص انتقال قدرالسهم به نام سازنده حتما در ۳ الی ۴ مرحله و با توجه به هزینه کرد سازنده صورت گیرد:
- پس از دریافت جواز (در صورتی که عوارض ساختمان مبلغ معادلی از ارزش زمین باشد)
- پس از اتمام سفت کاری
- پس از تحویل ملک قابل سکونت
- پس از دریافت صورت مجلس تفکیکی
- هزینه نگهداری ساختمان بعد از تکمیل و تحویل به عهده طرفین میباشد.
- در صورتی که مالکین چند نفر هستند حتما یک نفر را با حدود اختیارات مشخص به عنوان نمایده انتخاب کنید.
- تمامی صفحات قرارداد باید امضا و اثر انگشت داشته باشد. (تشخیص صحت امضای طرفین)
- در صورت نیاز یک نفر را به عنوان ناظر مقیم یا غیر مقیم برای پروژه در نظر بگیرید. (تعیین ناظر و نظارت عالیه توسط کارشناس)
- برای مواقعی که سازنده بیش از ۲ ماه هیچ فعالیتی انجام ندهد پیش بینی جهت فسخ یکطرفه، دریافت ضرر و زیان و… داشته باشید.
- حتما در قرارداد ذکر شود که در صورت فوت سازنده ورثه ایشان متعهد به انجام تعهدات میباشند و از نوشتن هر لفظی به عنوان وصیت یا … بپرهیزید.
- در هر قسمت از قرارداد مشارکت وجه التزام تعیین کنید، هر تعهدی بدون وجه التزام را نپذیرید.
- به خاطر داشته باشید که چکهای قرارداد مشارکت در ساخت به دلیل اینکه بابت این قرارداد ذکر میشوند جنبه کیفری نخواهند داشت. ( فرق چک کیفری و حقوقی)
- حداقل ۶ ماه برای ضمانت ساختمان و اقلام غیر مصرفی که ناشی از قصور سازنده باشد در نظر بگیرید و از سازنده یک چک بابت حسن انجام کار دریافت و نزد داور قرارداد بگذارید.
- حتما و حتما برای قرارداد داور مرضی الطرفین و متخصص تعیین کنید. اما در تعیین داور بسیار دقت کنید. هر رأیی که از طرف داور قرارداد صادر شود به منزله ی رای دادگاه میباشد. در تعیین داور پیشنهاد ما شخصی است که هم اطلاعات فنی داشته باشد و هم اطلاعات حقوقی، حضور چنین داوری در حین پروژه به نفع هر دو طرف میباشد. اما حتما داوری باید به صورت دورهای بر روند اجرای ساخت نظارت داشته باشد و در مقاطع مختلف جهت جلوگیری از بروز دعوا اختلافات را طی جلسات رفع و متمم قرارداد نماید. متاسفانه در صورتی که داوری به شکل فوق صورت نگیرد، تشخیص حقانیت یک طرف در صورت بروز اختلاف برای داور یا دادگاه بسیار سخت و گاها غیرقابل امکان و زمانبر است.
- از تعیین داوری که خود از این موضوع اطلاع ندارد %۱۰۰ بپرهیزید.
- از تعیین چند نفر به عنوان گروه داوری اجتناب کنید.
- از تعیین مشاورین املاک غیرمتعهد به عنوان داور، حکم مرضی الطرفین، امین، نماینده و … بپرهیزید. (قوانین داوری مربوط به قرارداد مشارکت در ساخت)
- در مواردی دیده شده که عدم استفاده از کلمات مناسب در مواقع بروز اختلاف به ضرر مالکین بوده است. مثلا شاید از نظر ما خسارت و ضرر یکی باشد ولی از نظر حقوقی متفاوت است. حتما پس از انجام توافقات، قرارداد را در اختیار یک وکیل قرار دهید تا از نظر حقوقی اشکالات آن را رفع کند. متاسفانه هزینه اندکی که جهت این کار صورت میگیرد از نظر خیلی از مالکین قابل قبول نبوده ولی پس از وقوع مشکل حاضرند ۱۰۰ ها برابر آن را پرداخت کنند!!! تایید یک وکیل خبره مانند بیمه کردن قرارداد میباشد. (بررسی قرارداد مشارکت در ساخت از نظر حقوقی)
- حتما قید کنید که این قرارداد طبق ماده ۱۰ قانون مدنی با علم و آگاهی کامل طرفین نسبت به مورد معامله و مفاد قرارداد تنظیم و امضا شده است.
- چکهای ضمانت و مدارک این چنینی را با دریافت رسید نزد داور قرار دهید.
- حتما از ۲ نفر به عنوان شاهد درخواست کنید تا در جلسات حضور داشته باشند و در نهایت قرارداد را امضا کنند.
- قرارداد مشارکت در ساخت یک سند غیر رسمی است شما میتوانید گواهی صحت امضای طرف مقابل از در دفترخانه دریافت کنید.
- عدم تعیین داور در مواردی متعددی امکان سوءاستفاده را به سازندگان غیر متعهد میدهد. در صورت وجود فردی مورد اعتماد طرفین، حتما این مهم را به ایشان واگذار کنید.
- از قبول داور پیشنهادی سازندگان بپرهیزید و خودتان جهت تعیین داور پیشنهاد دهید.
- در مواردی دیده شده که طرفین توافق مینمایند تا در صورت بروز اختلاف، هر طرف یک نفر را معرفی کرده و مشاور املاک هم به عنوان نفر سوم گروه داوری را تشکیل دهند و رای صادر کنند که مورد تایید نمیباشد. اگر امکان تعیین داور را قبل از امضای قرارداد دارید حتما تعیین کنید.
- نشانی و مشخصات داور را کاملا ذکر نموده و از ایشان امضا و اثر انگشت بگیرید.
- هرگونه متمم، توافق جدید و … را به امضای داور هم برسانید.
- حداکثر زمان صدور رای داوری پس از مراجعه به ایشان طبق قانون آیین دادرسی مدنی سه ماه میباشد مگر اینکه در قرارداد طور دیگری توافق شود.
- در صورت تخلف سازنده از مفاد قرارداد حتما موضوع را به اطلاع داور برسانید و در صورت نیاز از طریق اظهارنامه به سازنده و داور ارسال نمایید.
- لیست متریال از جمله مواردی است که بیشتر اختلاف نظرها پس از عقد قرارداد بخاطر آن خواهد بود. لطفا جهت تعیین لیست متریال حتما قبل از امضای قرارداد اقدام نمایید و همزمان با قرارداد، لیست را هم امضا کنید.
- لیست متریال را بصورت شفاف و با جزئیات نام، رنگ، مدل، کشور سازنده و … مشخص کنید. تعیین یک ساختان به عنوان نمونه کار و لیست متریال اشتباه است.
- در بسیاری از موارد سازندگان در انتهای هر انتخابی مینویسند”یا مشابه”،که به هیچ وجه مورد تایید نمیباشد.
- تغییر لیست متریال را فقط و فقط با تایید کتبی مالکین قبول کنید.
- نوع اسکلت ساختمان تاثیری در ضد زلزله بودن یا ترک نخوردن یا … ندارد حتما در این خصوص با یک کارشناس مشاوره کنید. (اسکلت فلزی بهتر است یا بتنی)
- مهمترین قسمتهای ساختمان مواردی است که بعد از ساخت امکان تغییر آن وجود ندارد، که متاسفانه کمتر مورد توجه مالکین قرار میگیرد. لطفا بیش از هر چیز به نوع اسکلت و سقفها، دیوارها، تاسیسات، انشعابات، فاضلاب، لوله کشیها و … توجه کنید.
- لیست متریال باید بصورتی تنظیم شود که خیلی هم خارج از عرف منطقه نباشد و در حد توان مردم همان منطقه هزینه صورت گیرد.
- تمامی مدارک از جمله مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه) مدارک ملک، وکالتنامه، صلحنامه و…. را به قرارداد پیوست و امضا نمایید.
- آخرین و مهمترین نکته
با توجه به اینکه مهمترین و ارزشمندترین دارایی شما ملکتان میباشد و مطئنا قصد دارید بهترین بهرهبرداری را از آن داشته باشید به شما اطمینان خاطر میدهیم تا در هر مرحله و بدون کوچکترین نگرانی، جهت دریافت مشاوره با ما ارتباط بگیرید موفق و پیروز باشید.

31 پاسخ
سلام
بسیار نکات خوبی رو تهیه کردید، امکان مشاوره حضوری هست؟
سلام متشکرم از شما
بله با شماره های زیر تماس حاصل نمایید و وقت مشاوره بگیرید.
۰۲۱۲۶۱۵۰۵۸۵
۰۲۱۲۲۸۳۷۰۶۷
آیا داوری در قرارداد اجباریه؟ میشه داوری رو لغو کرد؟
با سلام
خیر ولی در صورتی که داور تعیین نشده باشد میتوان با اتفاق نظر داور تعیین کرد و یا به مراجع قضایی مراجعه نمود
داوری قابل لغو نیست مگر در مواردی که در قانون آیین دادرسی مدنی مشخص گردیده
سلام احتراما ممنون از مطالبهای مهم که درسایت گذاشتید سوالی دارم ممکنه راهنمایی کنید
من سال ۹۴ سه آپارتمان پیش خرید کردم سازنده گان ازمالکین وکالت فروش داشته ودر وکالتنامه آنها ذکرگردیده هریک به تنهایی میتوانند بفروشند من از یکی ازسازنده گان خریدم بعداز چند ماه واحدهای من را دراملاک دیگری همین شخص فروخته است باتوجه که در بدوقرارداددرقراردادپیش خرید ذکرگردیده فروشنده نسبت به قدرالسهم مورد پیش خریدراتحویل اینجانب داده وبنده امانتا تحویل نامبرده نموده تا ایشان اقدام به ساخت نماید ودرهرمرحله که سازنده ملک رانسازد من میتوانم ملک رابه تصرف خوددرآورده وراسا خوداقدام به تکمیل آن نمایم
سوال اینجاست من میتوانم ملک راتصرف نمایم
درصورت امکان باتلفن ۰۹۱۲۱۰۶۳۱۹۱علیرضایی تماس بگیریدتاحضوری خدمتتان برسم
با سلام. با توجه به اینکه سازنده قبل از اشخاص ثالث واحدها را با شما بیع نموده است و تاریخ شما مقدم بر تاریخ قرارداد ایشان با اشخاص دیگر میباشد، ایشان نسبت به اشخاص ثالث فروش مال غیر انجام داده و از لحاظ کیفری قابل تعقیب است. در خصوص تصرف نیز می بایست متن قرارداد فروش و سایر شرایط در کنار هم بررسی شود. اطلاعات تکمیلی با ارائه مستندات بیشتر و حضوراً در دفتر اینجانب قابل بررسی می باشد.
سلام . در خصوص سند زدن ملک در حال ساخت بنام تمامی خریداران برای کاهش مالیات توضیح می دهید.
سلام وقتتون به خیر
لطفا اطلاعاتتون را در لینک زیر وارد کنید.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejagTDdfA2L5m3qoNuvsnzGa_Vonq_YhEOx-OHMzaODATFvQ/viewform
سلام مالک قبلی جواز ساخت طبقه بالا رو گرفته و پولمش پرداخت کرده .امروز رفتم برای تغییر مالکیت خونه در پایان کار جدید برای تغییر مالکیت به نام خودم گفتن چون مالک قبلی نساخته پایان کار با همون ساخت همکف صادر میشه و جواز طبقه بالا باطل میشه .اگر باطل میشه پس تکلیف پول واریزی چه میشود ؟تو کجای دنیا چنین چیزی هست ؟؟؟؟؟؟؟؟؟
وقتی پولی پرداخت شده است عملا حق برای شما ایجاد گردیده ولی اینکه آیا با نساختن آن طبقه شما حق پس گرفتن پول خود را دارید مسئاله جالب و جدیدی است. اگر تمایل داشتید می توانید با وکیل شرکت تکا مشاوره بگیرید۲۲۸۲۶۳۱۸
با سلام و ممنونم از اطلاعات خوب شما سوالی داشتم بنده سال گذشته قراردادبا یکی از سازندگان داشتم ولی پس از پایان ساخت و تحویل ملک در بارندگی های اخیر سقف واحد شششم که طبق اخر میباشد دارای نم زدگی میباشد و هر چه هم با سازنده مذاکره جهت رفع عیب کرده ایم زیر بار نمیرود ایا امکان طرح شکایت و جبران خسارت وجود داردو مسئولیت سازنده تا چه میزان میباشد با تشکر
باید قرارداد شما مطالعه شود و توسط کارشناس موضوع بررسی گردد.
نکاتی قانونی که در ساخت اجرای ساختمان باید رعایت شود چیست
این موضوع را باید از مهندسین عمران بخواهید
مقررات ملی ساختمان
آیین نامه زلزله و …
در مطلب زیر بخوانید:
http://tka-eng.com/%d9%82%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c%d9%86-%d9%86%d8%b8%d8%a7%d9%85-%d9%85%d9%87%d9%86%d8%af%d8%b3%db%8c-%d8%b3%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86/
سلام
مطالب شما در زمینه نکات مهم در قراردادهای مشارکت در ساخت را مطالعه کردم خیلی خوب بود و انشاالله در قرارداد پیش رو استفاده کافی را خواهیم نمود .
موفق باشید
سلام
مطالب شما در زمینه ی نکات مهم در قراردادهای مشارکت در ساخت را مطالعه کردم خیلی خوب بود و انشاالله در قرارداد پیش رو استفاده کافی را خواهیم نمود .از اقدام شما در بارگذاری این مطالب ارزشمند سپاسگزاری می کنم . اصغر خانی
خواهش میکنم موفق باشید
عالی بود به نکات مهم و حتی ریز خوبی اشاره شده بود
سپاس
با سلام. اپارتمان ما ۱۵واحدست. ۱۴واحد برای مشارکت در ساخت اقدام کردیم . یکی از همسایه ها کوتاهی و سنگ اندازی میکنه. از طریق قانونی میتونیم جلوش وایسیم؟این واحد کمترین متراژ و کمترین قدرالسهم رو داراست
در این خصوص به مطلب زیر مراجعه کنید
http://tka-eng.com/%d8%a2%d9%be%d8%a7%d8%b1%d8%aa%d9%85%d8%a7%d9%86-%d9%86%d8%b4%db%8c%d9%86%db%8c-%d9%88-%d8%b1%d9%81%d8%b9-%d8%a7%d8%ae%d8%aa%d9%84%d8%a7%d9%81%d8%a7%d8%aa-%d9%87%d9%85%d8%b3%d8%a7%db%8c%d9%87-%d9%87/
سلام یکی از دوستان من یه قطعه زمین به شماره ۲۰۶ را خریده بود بعد به من پیشنهاد داد زمین کناریش رو بخریم وما هم خریدیم به این صورت ۸۰ درصد من خریدم و ۲۰ درصد هم ایشون خرید رمین شماره ۲۰۷ تا با تجمیع این دو زمین آپارتمان بسازد و هر کس نصبت به آورده خود سهم بر دارد من هم قبول کردم ایشان با وکالت کاری ونه فروش اقدام به ساخت کرده و کار را جلو میبرد ولی تا کنون به تفاهم نرسیده ایم که قرار داد ببندیم آیا اینکار به ضرر من هست یا سازنده ممنون
در هر صورت نداشتن توافق به ضرر هر دو طرف خواهد بود.
خواهش میکنم که این موضوع را جدی بگیرید
در خصوص مسائل مالی ممکن است اختلافاتی رخ دهد که دیگر قابل حل نباشد
در صورت نیاز به مشاوره با شرکت تماس بگیرید ۲۲۸۲۶۳۱۸
سلام…آیا سازنده مبلغ پولی که به مالک در ازای ساخت خانه به مالک میدهد برای اجاره خانه در ازای زمان ساخت این مبلغ به مالک میرسد…یا سازنده دوباره پول خود را میگیرد.راهنمایی میکنید…مرسی
سلام وقتتون به خیر
لطفا اطلاعاتتون را در لینک زیر وارد کنید.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejagTDdfA2L5m3qoNuvsnzGa_Vonq_YhEOx-OHMzaODATFvQ/viewform
سلاممطالب عالی بود
منیکواحداپارتمان با شخصی به صورت دو دانگ و چهار دانگ خریداری نمودم در حال حاضر ایشان (دوست بنده که چهار دانگ بنامش است) از واحد بهره برداری میکنن و هیچ قرارداد اجاره ای بین ما نیست سوال دارم که نیاز به قرارداد اجاره فیمابین هست؟!
در صورت بروز اختلاف در صورت نداشتن اجاره نامه امکان تخلیه آپارتمان وجود داره؟!
سلام وقتتون به خیر
لطفا اطلاعاتتون را در لینک زیر وارد کنید.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejagTDdfA2L5m3qoNuvsnzGa_Vonq_YhEOx-OHMzaODATFvQ/viewform
عالی بود سپاس
با سلام
در سال 98 قرارداد پیش خرید ملک با شرکتی منعقد نمودیم که ثبت نشده و شرکا در قالب مشارکت مدنی در پروژه مشارکت داشته اند. سازنده یا همان قرارداد مشارکت مدنی ساخت به تعهدات خود در مقابل خریداران یعنی تحویل ملک عمل ننموده و خریداران قصد شکایت دارند. سوال بنده این است که آیا امکان شکایت کیفری با توجه به عدم ثبت شرکت توسط خریدارانی که ملک را پیش خرید کرده اند وجود دارد و اینکه کلا مسیولیت قراردادهای مشارکت مدنی ساخت در مقابل اشخاص ثالث و حدود اختیاراتشان در قانون چه میزان است؟
ممنون
لطفا اطلاعاتتون را در لینک زیر وارد کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما با شما تماس حاصل نمایند.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejagTDdfA2L5m3qoNuvsnzGa_Vonq_YhEOx-OHMzaODATFvQ/viewform