مراحل صدور پروانه ساختمان در شهرداری مناطق ۲۲ گانه تهران (جواز تخریب و نوسازی)

مراحل تشکیل پرونده : بازدید، دستور نقشه، طراحی نقشه معماری، پرداخت عوارض، تهیه مدارک پیش‌نویس و چاپ پروانه...
فهرست مطالب

مراحل صدور پروانه ساختمان در شهرداری

۱-در مرحله نخست، مالک یا وکیل ملک (فرد دارای وکالت از طرف مالک یا مالکین) با ارائه مدارک زیر درخواست پروانه خود را در دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت می‌کند.

اصل و کپی سند یا سندهای ملک، حضور همه مالکین یا یک نفر دارای وکالت از سایرین، کارت شناسایی (کارت ملی)، برگه تسویه‌حساب عوارض نوسازی شهرداری سال‌های گذشته و سال جاری

۲-در مرحله قبل اصطلاحاً پرونده تشکیل می خورد. بعد از تشکیل، می‌بایست بازدید صورت گیرد. در بازدید موارد زیر تعیین و گزارش می‌شود.

ابعاد ملک، عرض گذر، بنای موجود، موقعیت مجاورین در صورت داشتن مواردی از قبیل پخ در بنا و … .

۳-در ادامه دستور نقشه طی یک سیکل اتوماسیون اداری برای ملک موردنظر صادر می‌شود. اطلاعاتی از قبیل ابعاد باقی‌مانده ملک پس از اصلاحی‌های موردنظر شهرداری، مساحت پس از اصلاحی، تعداد طبقات و سطح اشغال هر طبقه در دستور نقشه ذکر می‌گردد. معمولاً بر اساس پهنه‌ای که ملک در آن واقع‌شده، متراژ سند (نه متراژ وضع موجود زمین) و عرض‌گذر، حجم ساختمان شامل تعداد طبقات و سطح اشغال آن‌ها تعیین می‌گردد.

۴-در این مرحله نقشه معماری بر اساس ضوابط مورد عمل شهرداری و دستور نقشه صادرشده برای ملک طراحی می‌گردد. مهم‌ترین مرحله در سیکل صدور پروانه، طراحی نقشه معماری است تا حداکثر پتانسیل طرح به لحاظ متراژ، تعداد پارکینگ و کیفیت فضاها ارائه شود.

۵- پس از رفع ایرادات ضوابطی عنوان‌شده از سوی دفاتر خدمات الکترونیک و نهایی شدن نقشه معماری، از سوی واحد صدور پروانه هر منطقه عوارض تراکم شهرداری بر اساس متراژهای موجود در هر طبقه و نوع کاربری آن، محاسبه و تعیین می‌شود.

sodur parvaneh

۶- پس از اخذ تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت و تسویه عوارض متعلقه، اصطلاحاً پروژه به مرحله پیش‌نویس پروانه می‌آید. در صورت لزوم (ساختمان بیش از ۵ طبقه) گزارش آزمایش مکانیک خاک در این مرحله و هم‌زمان با تهیه نقشه‌های سازه، برق و مکانیک تهیه و از سازمان نظام‌مهندسی تأییدیه اخذ می‌گردد.

۷- درخواست تعیین ناظر در دفاتر خدمات ثبت و پس از عقد قرارداد با ناظر یا ناظرین برگه‌های سهمیه آن‌ها به انضمام قرارداد فی‌مابین را به‌عنوان ملاک تکمیلی پیش‌نویس پروانه به دفتر خدمات الکترونیک تحویل می‌دهیم. به‌علاوه برگه تعهد رعایت اصلاحی، تعهد اخذ تأییدیه نما و … نیز ازجمله مدارک پیش‌نویس است که باید صرفاً توسط مالک (نه وکیل) تهیه شود.

– پرونده‌هایی که متراژ زیر بنایی آن‌ها بیش از ۲۰۰۰ مترمربع باشد مشمول اجرای ماده ۳۳ نظام‌مهندسی ساختمان می-شوند. این یعنی نقشه‌های چهار رشته معماری، سازه، برق و مکانیک می بایست به‌صورت اجرایی با داشتن تمامی جزئیات (اصطلاحاً نقشه‌های فاز ۲) ترسیم‌شده و از سوی سازمان نظام‌مهندسی ساختمان مورد تائید قرار گیرند. این پروسه زمان بر بوده و ممکن است چندین بار نقشه‌ها دچار اصلاح شوند. توصیه بر این است که در نقشه‌های اولیه (فاز یک) چنین پروژه‌هایی الزامات و ضوابط نظام‌مهندسی در نظر گرفته شود تا در صورت تبدیل نقشه‌ها به فاز ۲ اصلاحات کمتر بوده و در زمان صرفه‌جویی شود.

۸- بنابراین مدارک پیش‌نویس پروانه شامل موارد زیر می‌شود که باید توسط مالک تهیه و به دفتر خدمات الکترونیک ارائه شود.

نقشه‌های سازه و تأسیسات برق و مکانیک به همراه برگه های سهمیه خدمات مهندسی (اصطلاحاً برگه سبز چهار رشته) ممهور به مهر مهندسین محاسب، قرارداد مالک و ناظر و برگه سهمیه ناظر، برگ تعهد رعایت اصلاحی، برگ تعهد تائید نما، فایل‌های نقشه های سازه، برق و مکانیک، چک لیست‌های مرتبط نظیر مبحث ۱۹، مبحث ۶ و بارگذاری، زلزله و غیره، برگه تعهد مشاور ژئوتکنیک و برگه تأییدیه گزارش خاک و چند مورد دیگر که بسته به پروژه‌های خاص ممکن است لازم شود.

۹- پس از تائید نقشه‌های چهار رشته پروسه اخذ تأییدیه‌های دفتر خدمات الکترونیک، طرح تفصیلی و بر و کف،رئیس صدور پروانه، معاون شهرسازی و معماری و نهایتاً تأییدیه شهردار به‌صورت سیستمی انجام و پروانه ساختمان چاپ می شود.

ممکن است در مرحله اولیه و پس از صدور دستور نقشه، به دلایلی نظیر تعیین کد صفر ملک، عرض بیشتر در ورودی و از این قبیل نیاز به اخذ نظر شورای معماری هر منطقه بوده و حقوق ملک تثبیت شود.

۱۰- نکته آخر اینکه زمان اعتبار پروانه ساختمان ۲ سال از تاریخ صدور است که تا ۲ سال دیگر هم قابل تمدید خواهد بود. مهلت اتمام عملیات ساختمانی هم برحسب متراژ و تعداد طبقات جدولی دارد. به‌عنوان یک معیار کلی حدود ۴ سال در نظر گرفته می‌شود.

ممکن است در حین ساخت به دلایل مختلف نقشه معماری اولیه تغییر کند. در این صورت سیکل مشابهی نظیر صدور پروانه اولیه اما به‌عنوان “پروانه تغییر نقشه” با تشکیل پرونده در دفتر خدمات الکترونیک مربوطه طی می‌شود و پروانه جدیدی صادر می‌گردد.

در حین اجرا ممکن است مازاد بر متراژ پروانه، اضافه بنا داشته باشیم. در این صورت سیکل گواهی عدم خلاف طی می‌شود و در صورت عدم تجاوز از مقادیر مجاز خلاف! عوارض معادل آن اخذ و گواهی عدم خلاف آن صادر می‌شود. در غیر این صورت در کمیسیون ماده ۱۰۰ مطرح و معمولاً رای به تخریب داده می‌شود.

مشاوره شهرسازی
دوره آموزشی ضوابط شهرسازی و معماری شرکت مهندسی تُکا
جهت اطلاع از پکیج کلیک کنید.

درخواست مشاوره

با پر کردن فرم زیر درخواست مشاوره‌ شما برای ما ارسال خواهد شد و در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت.

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

45 پاسخ

    1. عوارض یک ساختمان مسکونی از آیتم های زیر تشکیل می شود:
      عوارض مازاد تراکم
      عوارض زیر بنا
      عوارض آموزش و پرورش
      عوارض ایمنی
      عوارض پسماند
      حق بیمه ساختمانی
      حق الزحمه ناظر یا ناظرین
      عوارض تغییر کاربرد (درصورت تغییر کاربری ملک مثلا از آموزشی به مسکونی)
      عوارض ارزش بهینه

    2. با سلام
      هزینه شخصی که بره دنبال مجوز ساخت و فروش یک زمین ۷ میلیاردی چه قدر هست ؟وکالت دادم بهش؟

    3. کاملا توافقی می باشد.
      این خصوص می توانید از تخصص گروه فنی شرکت مهندسی تکا نیز استفاده نمایید.
      ۰۲۱-۲۲۸۲۶۳۱۸

  1. سلام
    اعتبار اولیه پروانه دو سالس و دوبار هم تمدید میشه ؟؟این قانونه کله کشوره یا شهرهای مختلف فرق میکنه؟؟

    1. اعتبار پروانه برای اتمام ساخت بسته به تعداد طبقه احداثی است. معمولا ۴۸ ماه برای ۵ طبقه روی همکف تعیین می شود. اما مهلت شروع عملیات ساختمانی ۲ سال از زمان صدور اولین پروانه است.
      تنها می توان یک بار تمدید کرد که به مدت یک سال به مهلت شروع عملیات و درنتیجه پایان عملیات ساختمانی اضافه می شود
      این قوانین برای تهران است. بدیهی است هر شهر قوانین مربوط به خود را داشته باشد.

  2. سلام من یه جوازقبلا توسال ۹۲براملکم داشتم الان باطل شده ودوباره دارم جوازمیگیرم
    بعدازکلی درگیری شهرداری قبول کردمبلغ فیش قبلیمو بامبلغ فیش امسالم تهاترکنه ؛؛حالابرافیش بیمه وناظرهم ایا مبلغ های قبلا روحساب مییکنن یانه؟
    این جوازهای دومرحله ای دیکه چیه؟
    تاییدیه سازمان اب هم اضافه شده میدونه کسی کمکم کنه

  3. ضوابط آتشنشانی در خصوص چه ساختمانهایی اجرا میشود و اینکه طبقات منفی ۲ نیز شامل آن می شود ؟

  4. باسلام
    میخواستم بدونم یه ساختمون با عمر۲۳ سال و متراژ۵۵۰ متر مربع اولا اجازه ساخت میدن یا نه اگه امکان ساخت هست چه میزان متراژ به هرواحد اضافه میشه.منزلی که ما ساکن هستیم ۱۴ واحد که واحدهای ۶۰متری و ۷۵ متری داره باتشکر

    1. با سلام
      بله امکان ساخت برای هر پلاکی طبق ضوابز روز وجود دارد.
      اگر ملک شما شمالی بود ۲۹۷ متر مربع
      اگر جنوبی بود ۳۰۹ متر مربع
      به شرط اینکه زمین با متراژ ۵۵۰ مترمربع باش و طبقه مفید در هر طبقه حدودا ۱۱۰ متر مربع است.

  5. با عرض سلام و خسته نباشید
    میخواستم بدون مراحل اخذ جواز چقدر زمان میگیرد؟ بعد برای ساختمانهای قدیمی که یک طبقه غیر قانونی اضافه کردند برای اخذ پروانه تخریب و نوسازی باید آن ساختمان قدیمی پایانکار بگیرد بعد تخریب شود یا آن طبقه غیر مجاز را باید تخریب کردبعد پروانه صادر میشود یا احتیاجی به تخریب طبقه غیر مجاز ساختمان قدیمی نیست و پروانه تخریب و نوسازی صادر میشود؟

    1. سلام
      زمان پروسه اخذ جواز با توجه به شرایط ملک متفاوت است. حداقل ۶ ماه زمان می برد. پروژه هایی ممکن است تا ۲ سال هم به طول بیانجامد.ضمنا برای تخریب و نوسازی نیازی به تخریب ملک دارای خلاف موجود نیست.فقط شهرداری از مالک تعهد می گیرد که در فاصله زمانی معینی (معمولا زمان موردنیاز برای اخذ جواز) حتما ملک تخریب می شود

  6. سلام
    اگر ملکی در بافت فرسوده باشد و معاف از مالیات ،انجام پایانکار چقدر زمان میبرد؟؟
    ممنون اگر جواب بدین

  7. سلام وقت بخیر … برای زمین قولنامه ای دارای بنچاق و سند مادر داخل بافت و با پهنه R131 اخد پروانه ساخت چگونه است ا؟ کلاً به زمین های قولنامه ای پروانه ساخت میدهند ؟ ممنون

  8. باسلام واحترام
    من میخوام بدونم به ملک مسکونی ما در صورت تخریب چند طبقه جواز ساخت میدهند؟کجا باید مراجعه کنم وچه مدارکی باید ببرم؟
    (زیرا با سازنده ای صحبت کرده ایم که بفروشیم میگوید معلوم نیست جواز ساخت ۵ طبقه بدهند.شاید بگویند ۴ طبقه بیشتر نمی شود ساخت)

    1. سلام خسته نباشید احسن خیلی عالی خداوند خیرتان دهد سپاسگزارم

  9. سلا م وقت بخیر آیا باتجمیع دوپلاک بامساحت ۴۰۵مترمربع با موقعیت جنوبی در معبر ۱۰متری پروانه احداث ۷ طبقه روی زمین ویک طبقه زیر زمین داده می شود ومدت زمان اخذ پروانه تخریب ونوسازی آن چند ماه می باشد متشکرم مجتبی

  10. سلام و وقت بخیر…آیا تجمیع دو پلاک با مساحت مجموع ۳۵۰ مترمربع یکی جنوبی و دیگری شمالی در کوچه ی پایین دست…طوری که دو خانه از محل حیاط خانه ی جنوبی بهم چسبیده باشندامکان پذیر است؟؟ و چند طبقه اجازه ی ساخت داده میشه ؟؟

  11. سلام، آیا اجازه همسایه براى نیلینگ براى صدور پروانه لازم است؟ متشکرم.

    1. با سلام
      در مناطق مختلف قوانین متفاوت می باشد اما در منطقه یک رضایتنامه مجاورین بعد از صدور پروانه مورد نیاز می باشد.

  12. سلام وعرض ادب میشه لطفا راهنمایی کنیدبرای زمینی به متراژ۱۴۸٫۵مربع وبر۹٫۵متر وگذر ۶ متری منزل شمالی ایا جواز ۵ طبقه مسکونی هم شهرداری میدهد؟ باتشکر

  13. سلام
    من در سال ۹۰ در منطقه ۷خونه رو تخریب وبازسازی کردم برای اخذ پروانه ساخت چه مدارکی لازم است وچه مقدار باید هزینه کنم ؟

  14. سلام تو پایان کار ما اومده ۲عدد پارکینگ و ۸۷.۵۰ ابعاد معنی این چی میشه ممنون میشم جواب بدید

  15. سلام در منطقه ۲۰ اگه مسکونی کلنگی داشته باشیم با بر ۴ متر ونیم و طول ۲۰ متر .و نمیشه مسکونی با نقشه خوب در اورد
    و نزدیک خیابان تجاری هست . ایا امکان تجاری دادن هست که کلا تجاریش کنیم . چه شرایطی باید ملک داشته باشه تا تجاری بهش بدن؟
    ممنون

  16. با سلام
    آیا «گواهی ساختمان» صادر شده توسط شهرداری منطقه۲۲ همان «گواهی پایان کار» است و قابلیت اجرایی برای اقدام دریافت سند تک برگ را دارد یا متفاوت از پایان کاراست ؟

  17. سلام و ممنون از مطالبتون
    ملکی در بافت فرسوده بمساحت ۱۶۳متر و دارای ۳باب تجاری(۵٧/۵) با پایانکار را با موافقت همسایه شرقی بمساحت ۹۰متر را میخواهیم بسازیم .آیا امکان ساخت مجدد ۳باب تجاری و حداکثر تراکم مسکونی وجود دارد؟ساختمان دونبش و در برخیابان ۱۳متری واقع شده

  18. صورتجلسه مشارکت سال ۷۴ به میزان ۳۵:’! مقدمات قدرالسهم شهرداری ۱۸ و بند ۴ قرارداد سهم شهرداری در پمپ بنزین از درآمد ان و اداره امور سوخت رسانی تحت وظایف و اختیار ات شرکت مقرر گردید

  19. سلام سوال داشتم خدمت شما
    داخل کوچه با گذر ۸ متری ۹۰ درصد ۵ طبقه ساختن درحال حاضر خواستیم اقدام کنیم جهت ساخت میگن دیگه ۵ طبقه نمیدیم چرا هی قانون عوض میشه تواین منطقه ۵ میشه راهنمایی کنید
    ممنونم

  20. صدور پروانه ساختمان ما در مرحله صدور برگه مهندسین میباشد چقدر دیگر زمان میبرد که پروانه صادر بشود و تخریب شروع شود

  21. سلام برای اخذ پروانه همینطور که واقف هستید یکی از شروط قرارداد با ناظر و مهندس ساختمان باشد ،آیا برای آسانسور هم میخواد خبری بر این شنیده شده که شرکت معتبر مشخص کنید و قرارداد آسانسور هم بیارید لطفا اگر است توضیح دهید

  22. با سلام و خسته نباشید
    میخواستم سوالی بپرسم:‌ ساختمان ما در منظقه فاطمی تهران ۴۵ سال ساخت است و در ۲۰۰ متر زمین به عرض ۸ متر و طول۲۵ متر است. این ساختمان جنوبی است و ۴ طبقه بنا شده است. میخواستم بدانم با توجه به اینکه باید حدود ۲ متر عقب نشینی کنیم آیا برای این عقب نشینی جواز ۵ طبقه هم به ما میدهند یا خیر. و آیا شرکت شما میتواند کارهای گرفتن جواز و کنترات رابعهده بگیرد. متشکرم

    1. سلام
      عقب نشینی ملاک افزایش تراکم نمی باشد
      برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۲۲۸۲۶۳۱۸ تماس حاصل فرمایید

  23. با عرض سلام
    پروانه ساختمانی از نوع تخریب و نوسازی در سال 90 صادر شده ولی تا کنون هیچ گونه عملیات ساختمانی رخ نداده و هیچ درخواست تمدید اعتبار نه از سمت مرحوم مالک اولیه و نه از سمت مالکین کنونی ارائه نگردیده. آیا با توجه به سپری شدن بیش از حدود 11 سال از اتمام مهلت 24 ماهه شروع عملیات ساختمانی، پروانه مذکور علاوه بر انقضا اعتبار، ابطال نیز گردیده و باید مالکین کنونی کلیه مراحل اخذ پروانه جدید را از صفر شروع نمایند ؟ یا به طریقی می توان آنرا تمدید یا تجدید نمود ؟
    با سپاس فراوان

    1. با سلام و ارادت، حقوق مکتسبه برای شما ایجاد شده است اما برای مشاوره دقیق تر باید اطلاعات بیشتری از پروژه داشته باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *