جستجو کردن
Close this search box.

ماده هشت تقسیم نامه

طبق توافق تقسیم طبقات و ماده هشت تقسیم نامه به طور مثال به شکل زیر انجام خواهد شد: طبقه واحد شرقی واحد غربی طبقه پنجم مالک مالک طبقه چهارم سازنده سازنده طبقه سوم مالک مالک طبقه دوم سازنده مالک طبقه...

فهرست مطالب

طبق توافق تقسیم طبقات و ماده هشت تقسیم نامه به طور مثال به شکل زیر انجام خواهد شد:

طبقه واحد شرقی واحد غربی
طبقه پنجم مالک مالک
طبقه چهارم سازنده سازنده
طبقه سوم مالک مالک
طبقه دوم سازنده مالک
طبقه اول مالک مالک

تقسیم پارکینگ‌ها و انباری‌ها پس از تهیه و تایید نقشه‌ها توسط طرفین به نسبت درصد سهم تقسیم خواهد شد.

لزوم ماده هشت تقسیم نامه

  1. تقسیم‌نامه سبب می‌شود تا سهم مالکیت مشاعی طرفین در واحد‌ها و ساختمان تفکیک شود. عدم تهیه تقسیم‌نامه در قرارداد مشارکت سبب می‌شود که سهم طرفین بصورت مشاع باقی مانده و فروش هر واحد آپارتمانی فقط با اجازه طرف دیگر نافذ باشد. فروش یا پیش‌فروش هر کدام از واحدها بدون اجازه طرف دیگر حکم فروش مال غیر را خواهد داشت و این تخلفات مجازات کیفری دارد. [restrict]

نکات ماده هشت تقسیم نامه

نکته اول: تقسیم‌نامه‌ای که در قرارداد مشارکت در ساخت قید می‌شود با تقسیم‌نامه‌ی محضری که جهت اخذ اسناد تک برگ تهیه می‌شود متفاوت است. در تقسیم‌نامه عادی، واحدهای طرفین در ساختمان جدید التاسیس معین می‌شود ولی تنظیم تقسیم‌نامه محضری باید پس از اخذ پایان‌کار و صورتمجلس تفکیکی توسط شرکا (تمام کسانی که در عرصه سهم دارند) در یک دفترخانه تهیه شده و بصورت رسمی شرکا مالکیت هر واحد آپارتمانی و همچنین متعلقات آن واحد شامل پارکینگ و انباری را توافق نمایند. دفترخانه طبق این تقسیم‌نامه اقدام به تقاضای اسناد تک برگ می‌نماید. توجه نمایید با توجه به اینکه قرارداد‌های مشارکت در ساخت معمولا بصورت سند عادی تنظیم می‌شود سردفتر هیچ الزامی به رعایت تقسیم‌نامه عادی که در قرارداد ذکر می‌شود ندارد و تمامی شرکا (مالکین عرصه) باید تقسیم‌نامه محضری را امضاء نمایند.

نکته دوم: این امکان وجود دارد که تقسیم‌نامه در قرارداد مشارکت ذکر نشود و پس از انجام مراحلی از ساخت بین طرفین تنظیم گردد. اما معمولا تقسیم طبقات در زمان تنظیم قرارداد راحت‌تر انجام خواهد شد.

نکته سوم: طرفین زمانی حق پیش‌فروش واحدهای ساختمانی را دارند که تقسیم‌نامه تهیه و به امضای طرفین رسیده باشد.

نکته چهارم: مسئله دیگری که ممکن است جهت تنظیم تقسیم‌نامه بوجود آید، نحوه تعیین میزان قدرالسهم مالکین از زمین (سهم‌العرصه) با توجه به متراژ و امکانات واحد آپارتمانی‌شان است. حتما قبل از تنظیم قرارداد مشارکت در ساخت باید این موضوع بین مالکین به صورت توافق نامه ای مجزا نوشته و امضا شود. خود این موضوع بسیار مفصل است و در این خصوص کتاب دیگری تحت عنوان محاسبه قدرالسهم املاک به زبان ساده تالیف نموده‌ایم که دوستان می‌توانند با تهیه این کتاب نسبت به حل این موضوع اقدام نمایند.

استثناهای ماده هشت تقسیم نامه

اگر تعدد مالکین وجود داشته باشد، کار تقسیم واحدها کمی سخت می‌شود. پیشنهاد می‌شود که سعی شود هر مالکی در موقعیت قبلی خود واحد جدید بگیرد و وضعیت طبقات به همان ترتیب قبل باشد.

اشتباهات رایج ماده هشت تقسیم نامه

گاهی حق امضای تقسیم‌نامه محضری در وکالتنامه کاری به ایشان داده می‌شود. اگر سازنده با از این وکالتنامه سوء استفاده کرده و تقسیم واحدها را بر خلاف توافق طرفین ( در تقسیم‌نامه عادی) انجام دهد مسائل و مشکلات فراوانی بوجود خواهد آمد. حق امضای تقسیم‌نامه محضری در وکالت کاری به سازنده داده نشود. البته گاهی اوقات با توجه به تعدد مالکین امضای تقسیم‌نامه محضری سخت خواهد شد. به شما پیشنهاد می‌کنیم قبل از انجام این دسته از فرآیند کاری از متخصصین تُکا مشاوره بگیرید. 

ترتیب مقالات آکادمی تکا برای یادگیری در زمینه ساخت و ساز

[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *