اگر قصد دارید در فضای رقابتی موجود دیده شوید باید کاری جدید بکنید پس ساختمان های بنفش بسازید.
تصمیم دارم تجاربی که از نظر کاری و حرفهای داشتهام را بصورت دورهای با علاقهمندان در میان بگذارم و امیدوارم که مورد پسند شما قرار گیرد. سه هفته پیش چند مراجع داشتیم که به ایشان مشاوره دادم ولی یک مورد خیلی عجیب بود!
خانمی با بچهها مراجعه کردند که ساختمانشان تماما توسط ۲ سازنده ساخته شده ولی در انتهای پروژه سازنده مقداری متراژ کسری آورده که ادعا میکند باید از مالکین آن را بگیرد یا معادل ارزش آن متراژ را مالکین به سازنده بپردازد.
سی دقیقه باهم مشاوره داشتیم و پس از آن متوجه شدم که خیلی چیزها در این مشارکت در ساخت مبهم است. مثلا مالکین تاریخ قرارداد را نمیدانستند و در قرارداد هم ذکر نشده بود ( البته بعدا پس از مرور دقیق قرارداد متوجه شدیم که بصورت دستی نوشته شده بود). ساختمان ۴ طبقه احداث گردیده بود ولی متراژ نقشهها در طبقه اول و دوم که دو واحدی بودند بیشتر از طبقه سوم و چهارم بود!
سازندگان تعهداتی در لیست متریال داشتند ولی واقعا آنها را رعایت نکرده بودند و مثلا برای پروژه ای که در محله قلهک قرار دارد از کولر آبی برای سرمایش استفاده شده بود! واقعا تاسف خوردم و متوجه شدم که مالکین خصوصا مادر خانواده مَغبون شده است. ارتباط دوستی کمی با سازنده داشته است و مثل بسیاری از روابط ما ایرانیها شاید بیشتر خود خوری کرده باشد و در این مدت ساخت اعتراضی به سازنده نکرده باشد.
بازهم چیزهایی در پروژه عجیب بود مثل اینکه سازنده برای طبقه سوم تراس ساخته بود (بدون سقف و سه طرف باز) ولی خوب برای طبقه چهارم آن را در نظر نگرفته بود با این توضیح که متراژ اگر به ۱۵۰ متر برسد یک پارکینگ به هر واحد اضافه خواهد شد.
برای اینکه اسرار پروژه را افشا نکرده باشم و همزمان به اسامی افراد و مورد مشارکت اشاره کنم، مجبور هستم در این سری از داستانها از اسامی مستعار استفاده نمایم. اسم این پروژه را “مشارکت کسری” گذاشتم و به تبع آن مالکان کسری و سازندگان کسری.
پس از جلسه اولیه، قرار شد به مالکین مشاوره بدهیم و مسائل پرونده را مشخص کنیم و در صورت تمایل به همراه ایشان در جلسات با سازندگان کسری مشارکت کنیم تا بدون خشونت (مراجعه به دادگاه) قضییه را حل و فصل نماییم و با صلح و سازش قضیه را ختم به خیر کنیم.
البته که این قرارداد با مالکین کسری منعقد شد ولی فعلا به دلیل محرمانگی از بازگو کردن اتفاقات آتی معذورم. ولی حتما پس از اتمام ماجرا آن را تعریف خواهم کرد.
در هفته گذشته به مراجعین دیگری مشاوره دادم که ملکی در محدوده نیاوران دارند و قصد مشارکت با شرکت مهندسی تُکا را داشتند ولی تقریبا نصفشان قصد فروش و نصف دیگر قصد مشارکت در ساخت دارند. همیشه این مسئله (در صورتی که مالکین همسایه نباشند) به خاطر اختلافات ورثه است و سابقهای دیرین دارد. شاید یک روزی یک کلاسی برگزار کردم که مثلا چطور آسوده بخوابیم ( کاری نکنیم بعد از مرگمان ورثه رابطه شان خراب شود و اموال را تعیین تکلیف کنیم). البته خوشحال میشوم که نظراتتون را در این باره برای من ارسال کنید.
اسم این پروژه را هم گذاشتم “نیماوران” (چون نیمی فروشنده و نیمی قصد مشارکت دارند) که بعدا اگر قرار شد راجع بهش صحبت کنیم بدونید منظور من کدام پروژه است.
خوب این هفته آقای دکتر ولینژاد یه یک نرمافزار خیلی خوب به من معرفی کرد، برای مدیریت زمان که پیشنهاد میکنم حتما استفاده کنید. اسمش Time tracker هست.
کار این برنامه این است که شما در ابتدای آغاز فعالیتهای مختلف خودتان میتوانید دکمه پلی رو بزنید و در آخر روز متوجه شوید مثلا چقدر از وقتتان را صرف کار یا آموختن یا موارد دیگر میکنید. به نوعی به زندگی خودتان واقف میشوید و برای من شخصا خیلی کاربرد داشت. وضعیت من در هفتهای که گذشت:
ممنون از دکتر ولی نژاد عزیز
در هفتهای که گذشت کتاب گاو بنفش را تمام کردم. این کتاب را ست گودین نوشته و ایده اصلی کتاب این است که اگر شما بارها از کنار تعدادی گاو معمولی عبور کنید، هیچ وقت ماشینتان را متوقف نمیکنید که گاوها را ببینید. ولی اگر یک گاو بنفش در خیابان باشد حتما میایستید و نگاهی به آن میاندازید و شاید عکس بگیرد. کسب کارها هم باید در بازار رقابتی کنونی محصولات یا تبلیغاتی به شکل گاو بنفش داشته باشند.
“چیزی که برجسته باشد، ارزش سخن گفتن را دارد و قابل توجه است. اما گاو بنفش قابل توجه، استثنایی و جدید میباشد. اما هر چیزی که کسالت آور باشد، دیگر قابل توجه نیست، مثل گاو قهوه ای”
حتما این کتاب رو به دوستانی که فعالیت اقتصادی دارند پیشنهاد میکنم. در خصوص کارهای ساختمانی هم این مفهوم بسیار خوب کار میکند. شما زمانی در حوزه صنعت ساختمان برجسته میشوید که بتوانید گاو بنفش بسازید یا به شیوه گاو بنفش تبلیغ کنید. مثلا فرض کنید ساختمانی ساخته شود مختص پزشکان یا وکلا یا … که افراد با توجه به عادات روزانهشان بتوانند از ساختمانی که مختص خودشان ساخته شده بیشتر بهره ببرند.
“تبلیغات را رها کنید و خلاقیت پیشه کنید”
خوب این بود خلاصهای از داستان این هفته، لطفا نظر بدید که مثلا طولانی بود یا کوتاه بود یا … و کمک کنید محتوایی که برای شما آماده میکنم بهتر و بهتر شود.
برای ارتباط مستقیم به من ایمیل بزنید:
2 پاسخ
خیلی آموزنده بود ممنون
ادامه بدین لطفا
سلام مطلب خوبی بود ولی برای کسانیکه در حوزه ی کسب و کار تازه وارد هستند