در طول یک قرارداد مشارکت در ساخت چه اتفاقاتی رخ می دهد؟

رفتار طرفین قرارداد مشارکت در ساخت همیشه مثل روز اول نخواهند ماند!

ما قرارداد مشارکت در ساخت را از زمان توافقات و صحبت های طرفین به فصول یک سال تشبیه می کنیم!

فصل اول فصل بهار است. همه چیز خیلی خوبه، هوای خوب، همه خوش و خرم هستند، درباره سود و بلاعوض و درباره آینده پروژه صحبت می‌کنند، گفتگو‌ها دوستانه است و معمولا برای طرفین خوشایند است.

اما بعد وارد فصل تابستان می‌شویم، زمانی که طرفین می‌خواهند با یک قراردادی با تمام مفاد و جزئیات ضمانت‌ها، شرایط پیش فروش، تقسیم نامه و … روبرو شوند و باید این قرارداد را امضا کنند.
در این مرحله ممکن است مقداری تنش ایجاد شود اما به هر حال بازهم شرایط خیلی بد نیست.

بعد از آن طرفین وارد فصل پاییز می‌شوند.
در پاییز قرارداد امضا شده، سازنده به دنبال کسب مجوزات است.
ممکن است یک سری کدورت ها بین طرفین پیش بیاید، یک سری کوتاهی‌هایی در انجام تعهدات صورت بگیرد، مدت اخذ جواز یا ساخت پروژه به تعویق بیافتد، یا از طرفی مالکین در انتقال اسناد مالکیت قصوری داشته باشند، اتفاقی که در طول تمام پروژه‌های مشارکت در ساخت رخ می دهد و یک مقداری ناراحتی بین طرفین به وجود آید. کم کم طرفین پی می‌برند که همیشه همه چیز خوب نیست و ممکن است اختلافاتی بین طرفین رخ دهد و این اتفاقات در پیشرفت پروژه تاثیر بگذارد.

فصل پاییز قرارداد مشارکت در ساخت

بعد فصل زمستان هست که فصل یخبندان و سرماست.
طرفین کمتر همدیگر را می‌بینند کمتر تلفن‌های هم را جواب می‌دهند و  کمتر حاضر می‌شوند که به حرف طرف مقابل گوش دهند. اختلافات به جایی رسیده که سعی نمی کنند جهت حل اختلاف عمل کنند و صرفا قصد بر این است که ثابت کنند که نسبت به طرف مقابل حق دارند و برنده مباحث شوند.
این موضوع اهمیت زیادی دارد.
اگر در حل اختلافات، صرفا بخواهیم برنده یک مذاکره باشیم یعنی صفر و یک، یعنی هیچ تعادل و توافقی به صورت برد برد بین طرفین رخ نخواهد داد.

ولی اگر دیدمان این باشد که هر کسی سهمی در آن اختلاف بوجود آمده داشته است مذاکره به صورت برد برد خواهد بود.

فصل زمستان مشارکت در ساخت

فصل زمستان فصل بسیار سختیست، تاخیرات به صورتی هست که مالکین به دنبال پیدا کردن راهکار هستند که واحدهای خود را زودتر بگیرند، ممکن است انتقال اسناد مالکیت با تاخیراتی مواجه شده باشد که بر همین مبنا سازنده به تعهداتش عمل ننماید.

با تجربه چندین ساله ما در شرکت مهندسی تُکا می دانیم این چهار فصل را تمام قراردادهای مشارکت در ساخت طی خواهند کرد. (تاکیدا تمام قراردادهای مشارکت در ساخت)

طبق تجربه‌ای که ما داریم شما نمی‌توانید بگویید که در قرارداد‌تان، زمستان یا پاییز نخواهید داشت.

داوری و میانجیگری در مشارکت در ساخت

پس برای این فصول باید از قبل خودتان را آماده کرده باشید.

 ما در قرارداد مشارکت همیشه تاکید می‌کنیم که یک بخش طرفین قرارداد هستند و بخش دیگر مفاد قرارداد که در واقع خیلی اهمیت دارد و بخش سومی که تکمیل کننده یک قرارداد مشارکت یک پروژه ساختمانی هست داور و میانجیگری هست که به تعارضاتی مثل مواردی که ذکر شد رسیدگی می‌کند و اینجا نقش فردی که به عنوان داور یا میانجیگر انتخاب می‌شود بسیار مهم است.

متاسفانه در کشور ما و در قراردادهای مشارکت در ساخت بحث داوری به نحوی پیش رفته است که اعتماد مردم نسبت به شرط داوری تا حدودی سلب شده است. اکثرا افرادی غیر متخصص بدون دانش حقوقی و ساختمانی داور قراردادهایی می‌شوند که در نهایت نه تنها کمکی به انجام یا حل تعارضات نمی‌کنند بلکه خودشون مانعی در پیشرفت پروژه می‌شوند.
اما در کشورهای پیشرفته موسساتی هستند که تخصصا کارشان میانجیگری در دعاوی مختلف می‌باشد. مثل دعاوی خانواده، دعاوی تجاری، ساختمانی و تخصصشون این کار هست.

بهترین روشی که ما پیشنهاد می‌کنیم میانجیگری و داوری در حین پروژه توسط یک فرد متخصص، متعهد و مرضی الطرفین است و اگر همچین شخصی را به عنوان داور پیدا نمی کنیم و یا توافق نداریم بهتر است از شرط داوری در قرارداد استفاده نکنیم.

بیشتر بخوانید

کلاس حرفه ای آموزش مشارکت در ساخت

خرید کلاس های حرفه ای مشارکت در ساخت   متاسفانه تحقیقات نشان می‌دهد که ۷۰-۸۰ درصد قراردادهای مشارکت در ساخت نهایتا منجر به دعوا و

مراحل مشارکت در ساخت

در این مطلب گام به گام با مراحل امضا، اجرا و پایان یک مراحل مشارکت در ساخت بطور خلاصه آشنا خواهید شد. البته که خواندن

درخواست مشاوره خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.