جستجو کردن
Close this search box.

انواع شناسنامه های ساختمان

این شناسنامه برای تمامی ساختمان‌هایی که مراحل ساخت را زیر نظر نهادهای مربوطه گذرانده‌اند، و توسط شهرداری صادر می‌گردد....
فهرست مطالب

در کل دو نوع شناسنامه ساختمان داریم.

  1. شناسنامه فنی ساختمان
  2. شناسنامه فنی و ملکی ساختمان

حال به اختصار به تشریح هریک از شناسنامه های فوق می‌پردازیم.

شناسنامه فنی ساختمان چیست؟

این شناسنامه برای تمامی ساختمان‌هایی که مراحل ساخت را زیر نظر نهادهای مربوطه گذرانده‌اند، و توسط شهرداری صادر می‌گردد.

سابق بر این تا سال ۹۶ قوانین و کنترل مشخصی برای پیش فروش ساختمان‌ها وجود نداشت و مالک می‌توانست فقط با مبایعه دستی ملک خود را به چند نفر به فروش برساند. و از انجا که مبایعه نامه در هیچ مرجع و سازمانی ثبت نمی‌شد، مالک ممکن بود ملک را به چند نفر بفروشد و این امر برای خریدار امری پر خطر محسوب می‌شد.

شناسنامه فنی ساختمان شامل برگه‌هایی است که محتوای آن اطلاعاتی در مورد ملک مورد نظر، کروکی ملک، متراژ، محل واقع شدن در ساختمان، تعداد و محل قرارگیری پارکینگ‌ها و انباری‌ها و اطلاعاتی از این دست می‌باشد.

مالک می تواند بعد از صادر شدن پروانه ساختمان به دفاتر خدمات الکترونیک مراجعه نموده و شناسنامه فنی ساختمان را دریافت نماید. این شناسنامه تنها یک بار صادر می‌گردد و بنابراین مالک قادر به فروش و واگذاری آن به چند خریدار نخواهد بود.

شناسنامه فنی و ملکی ساختمان چیست.

این نوع شناسنامه توسط سازمان نظام مهندسی کشور صادر می گردد و صدور آن از سال ۸۹ به تصویب رسید.

شناسنامه فنی و ملکی زمانی صادر می شود که کار ساخت و ساز ساختمان به پایان رسیده باشد و زمان دریافت گواهی پایان کار.

هدف از صدور این شناسنامه، آگاهی مشتریان از ویژگی‌های ساختمان در دست ساخت و پروژه های پیش فروش مسکن است تا از این طریق بتوانند بابت سرمایه گذاری و پیش خرید اقدام نمایند.

همچنین برای اطلاع مشتریان از متریال به کار رفته در ساختمان ، نوع سازه ها، نوع سقف، نوع دیوار، پی، شیشه، سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی ، تاسیسات ساختمان و اطلاعات مربوط به سازندگان و مجریان آن‌ها می‌باشد تا در صورت نیاز بتوان از تمامی این موارد استفاده کرده و اطلاعات لازم را بدست آورد.

همچنین این شناسنامه حاوی اطلاعات مفیدی از قبیل بار وارده بر ساختمان و تشریح نوع کاربری آن می باشد. با در دست داشتن این شناسنامه خریداران بعدی اگر قصد تغییر کاربری ساختمانی را داشته باشند, با مراجعه به این شناسنامه فنی و ملکی می‌توانند دریابند که آیا این امر امکان پذیر است یا خیر و یا اگر ساختمان تعمیراتی نیاز داشته باشد با مراجعه به این شناسنامه می‌تواند اطلاعات مهم و کلیدی بدست آورد.

در کل و به صورت خلاصه تفاوت این دو شناسنامه شامل موارد زیر است.

  1. تفاوت در محتوا
  2. تفاوت در مرجع صادر کننده
  3. تفاوت در منشا قانونی
  4. تفاوت در زمان صدور

در زیر عکس‌هایی مربوط به هر کدام از شناسنامه‌ها قرار داده شده است.

شناسنامه ساختمان۱

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *