جستجو کردن
Close this search box.
نقش میانجیگر در دعاوی ملکی و مشارکت در ساخت شرکت مهندسی تُکا

نقش میانجیگر در دعاوی ملکی و مشارکت در ساخت

در این مقاله سعی بر این داریم تا با بررسی نقش میانجیگر در اختلافات و دعاوی ملکی به عنوان روش جایگزین برای اقدام حقوقی به حل اختلافات ملکی کمکی کرده باشیم....
فهرست مطالب

 
 

در این مقاله سعی بر این داریم تا با بررسی نقش میانجیگر در اختلافات و دعاوی ملکی به عنوان روش جایگزین برای اقدام حقوقی به حل اختلافات ملکی کمکی کرده باشیم.

امروزه در کشورهای پیشرفته کمپانی های مختلف و افرادی که در حوزه ساخت و ساز فعال هستند به دلیل خصوصی ماندن مورد اختلاف و هزینه‌های مالی و زمانی کمتر در روش میانجیگری، این روش را جایگزین اقدام حقوقی و رفتن به دادگستری نموده اند.

مهندس آریا بختیاری
مهندس آریا بختیاریکارشناس در حوزه قراردادهای مشارکت در ساخت و حل اختلاف و داوری در پروژه های عمرانی Read More
روش میانجیگری در واقع وارد کردن شخص ثالثی با دانش فنی و حقوقی در حوزه اختلاف و توانایی حل مسئله است تا با بررسی مسائلی که بین طرفین گذشته است و انطباق آن با اظهارات طرفین در جهت رسیدن به نتیجه مطلوب برای دو طرف و تنظیم توافقنامه ای بر پایه نتیجه مورد نظر اقدامات لازم را انجام دهد.

بررسی نقش میانجیگر در این مقاله به چگونگی انجام میانجیگری و یافتن نقطه‌ای در مورد اختلاف طرفین است که هر دو طرف راضی به انجام توافق باشند مربوط است چرا که رای میانجیگر بر خلاف رای داور و قاضی در صورتی یکی از طرفین راضی نباشد قابلیت اجرایی ندارد و این وظیفه میانجیگر است که با بررسی شرح ماوقع و مدارک و اسناد موجود و پیش بینی راه حل ها و مزایا و معایب این راه حل ها، طرفین را نسبت به شرایط موجود و شرایط برون رفت از آن با کمترین هزینه و در کمترین زمان توجیه کند.

در حالت تئوری انجام عمل میانجیگری ساده به نظر می‌رسد اما در عمل با توجه به جزئیات، میانجیگری بسیار مشکل و حتی در گاهی مواقع غیر ممکن است زیرا برای رسیدن به یک توافق پایدار طرفین باید دارای انعطاف باشند تا از مواضع خود اندکی عقب نشینی کنند و گاهی با توجه به شخصیت افراد و عدم درک درست از شرایط به وجود آمده طرفین با پافشاری در موضع خود باعث حل نشدن موضوع اختلاف می‌شوند.

نقش میانجیگر در دعاوی ملکی و مشارکت در ساخت شرکت مهندسی تُکا

 برای تفکیک وظایف میانجی گر می توان به 5 مرحله زیر اشاره کرد.

  1. بررسی مدارک و اسناد کامل پروژه و تمامی قراردادها و توافقات کتبی و اظهارنامه‌های طرفین و اسناد و مدارک شهرداری و شهرسازی.
  2. مذاکره با دو طرف به منظور کسب اطلاعات تکمیلی و یافتن نقطه نظرات مشترک و خط قرمزهای هر یک از طرفین.
  3. یافتن راه حل های موجود برای برون رفت از اختلاف و بررسی هر یک از راه حل ها از لحاظ قابل انجام بودن و مزایا و معایب آن 
  4. انتخاب بهترین راه حل به نحوی که در کمترین زمان و با کمترین هزینه مورد قبول طرفین قرار بگیرد.
  5. تهیه و تنظیم توافقنامه به نحوی که تمامی موارد اختلاف را فیصله دهد و در آینده هیچ ادعایی بر خلاف مفاد آن قابل ارائه نباشد و گرفتن تایید و امضای طرفین و شهود.

بنابراین شخص میانجیگر باید دارای 4 توانایی و دانش باشد.

  1. دانش فنی و حقوقی به منظور بررسی اسناد و مدارک و قرارداد های موجود بین طرفین
  2. توانایی مذاکره و استخراج اطلاعات مفید از اظهارات طرفین.
  3. توانایی تحلیل و بررسی داده و حل مسئله.
  4. دانش حقوقی و توانایی تنظیم توافقنامه به صورتی که تمامی توافقات شفاهی مکتوب شود و برای اقدامات آینده همراه با ضمانت اجرایی برنامه ریزی شود.

شرکت مهندسی تُکا با تجربه 12 ساله در حدود 150 پرونده میانجیگری را مورد بررسی قرار داده و آمادگی پذیرفتن نقش داوری و میانجیگری را در پروژه‌های ساختمانی و موارد حل اختلاف را داراست.

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با کارشناسان می‌توانید از طریق دکمه زیر اقدام کنید  و یا با شماره 02126150585 تماس فرمایید.


درخواست مشاوره

بیشتر بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *