جستجو کردن
Close this search box.
کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده شرکت مهندسی تُکا
با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه داشتم متوجه شدم که %80 از شرکای قراردادهای مشارکت در ساخت درگیر اختلافات اساسی می‌شوند و به چند دلیل این مسئله رخ می دهد که این کتاب می تواند تا حدودی این...
فهرست مطالب

مصاحبه با یکی از نویسندگان کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده-چاپ دوم

کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده خلاء بین مالکین و سازندگان را پر می‌کند.

مصاحبه شرکت مهندسی تُکا با یکی از نویسندگان کتاب “مشارکت در ساخت به زبان ساده”

به تازگی شرکت مهندسی تُکا اقدام به انتشار کتابی در زمینه قراردادهای مشارکت در ساخت نموده که می‌تواند به عنوان مرجعی در تنظیم این قراردادها مورد استفاده قرار گیرد. در همین راستا مصاحبه‌ای با یکی از نویسندگان کتاب داشتیم که توجه شما را به خواندن این مصاحبه جلب می نماییم.

مهندس رسول مدرس

سلام لطفا خودتان را معرفی کنید.

سلام خیلی ممنونم از دعوتتون 
من رسول مدرس هستم، لیسانس حقوق و با تجربه بیش از ده سال مشاوره، تنظیم قرارداد، حل اختلاف، داوری، میانجیگری و تدریس در زمینه قراردادهای مشارکت در ساخت. 
 در حال حاضر در شرکت مهندسی تُکا مدیر دپارتمان حقوقی مجموعه می‌باشم.
از دیگر نویسندگان کتاب، جناب آقای دکتر ناصر ولی نژاد، دکترای عمران از دانشگاه خواجه نصیر و آقای مهندس محمد مدرس کارشناس ارشد عمران هستند.
بخش‌های فنی و شهرسازی کتاب با توجه به تجربه چندین ساله دوستان در این حوزه نگارش شده است.

چرا به این فکر افتادید که در این زمینه کتابی تالیف کنید؟

با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه داشتم متوجه شدم که %80 از شرکای قراردادهای مشارکت در ساخت درگیر اختلافات اساسی می‌شوند و به چند دلیل این مسئله رخ می دهد که این کتاب می تواند تا حدودی این حجم از اختلافات را کاهش داده و جلوی آن را بگیرد.

معمولا مسائلی که باعث این اختلافات می شود چه چیزهایی هستند؟

این دلایل بسیار زیاد هستند ولی اگر بخواهم مختصر دسته بندی کنم می‌توانم به موارد ذیل اشاره نمایم.

  1. عدم تعادل دانش فنی، ساختمانی، دانش شهرسازی و … بین مالکین (که یک بار در طول عمرشان اقدام به مشارکت می نمایند) با سازنده که حرفه اصلیش ساخت و ساز است. این موضوع از این لحاظ بسیار اهمیت دارد که سازنده با دید بیزینس و صرفا کسب درآمد مشارکت می کند ولی مالکین کمتر دید بیزینسی دارند و در ضمن راجع به موانع و مشکلات کار هم دیدی ندارند. همچنین اساسا شراکت در کشور ما و بین مردم ما مرسوم نیست. شما تحقیق کنید چند درصد از شراکت‌ها در کشور ما بیش از دو سال دوام می آورد. از بچگی ما تیمی کار کردن را یاد نگرفته ایم. حالا در نظر بگیرید با همچین پیش زمینه هایی دونفر که زیاد هم شناختی نسبت به هم ندارند می‌خواهند برای یکی از بزرگترین انواع سرمایه گذاری (ساختمان سازی) و به مدت حداقل سه سال و یا بیشتر با هم شریک شوند. معلوم است که انتهای کار منجر به دعوا می‌شود.
  2. تغییرات قوانین شهرداری، نظام مهندسی، آتش نشانی، ثبت و ارگان‌ها و اشخاص ثالث باعث بروز مسائلی می‌شود که معمولا بین طرفین اختلاف ایجاد می کند. مثالی که من همیشه می‌زنم این است که فرض کنید سر چهارراهی چراغ راهنمایی دو طرف تقاطع سبز باشد! خوب اگر تصادفی رخ دهد مقصر کیست؟
  3. تغییرات شرایط اقتصادی کشور هم بر قراردادهای مشارکت تاثیر می‌گذارد. مثلا وقتی یکدفعه قیمت مصالح یا ملک افزایش می‌یابد، تعادل درصد مشارکت برهم می خورد. با توجه به اینکه تعدیل قضایی در حقوق کشور ما به رسمیت شناخته نمی شود، ممکن است یکی از طرفین مغبون شود.
  4. آخرین مورد خلاصه نویسی قرارداد است. کسی که تجربه و دانش این کار را داشته باشد می‌داند که در شراکت اختلاف نظر و سلیقه همیشه بوجود خواهد آمد. هرچقدر طرفین در ابتدا راجع به تعیین تکلیف مسائل مختلف بیشتر پیش‌بینی کرده باشد، در صورت بروز اختلاف کمتر دچار مشکل خواهند شد.


خرید کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده

کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده چگونه برای پیشگیری از این اختلافات به طرفین کمک می‌کند؟

با بررسی در این حوزه متوجه شدیم که کتاب جامع و کاملی وجود ندارد که بر اساس دانش و تجربه خطرات مشارکت در ساخت را به طرفین نا آگاه گوشزد کند. ما در این کتاب با تجربه مشاوره دادن به بیش از 5000 مراجعین مشارکت در ساختی که قراردادشان به نوعی دچار مشکل شده بود به فرمتی رسیدیم که ادعا می کنیم اگر طرفین طبق مفاد این کتاب اقدام به تنظیم قرارداد نمایند از بروز حدود 90% از مشکلات آتی پیشگیری خواهد شد. همچنین حل 10% باقیمانده مسائل از روش‌های نوین حل اختلاف مثل داوری و میانجیگری می‌تواند سرمایه گذاری طرفین را تضمین و بیمه کند.

 لطفا راجع به فهرست و ساختار کتاب کمی توضیح دهید؟

بله، در این کتاب به جای تمرکز بر مبانی و اصطلاحات حقوقی به زبان ساده متن 23 ماده مهمی که باید در هر قرارداد مشارکت در ساخت وجود داشته باشد را عنوان کردیم. سپس دلیل وجود هر ماده قرارداد را توضیح دادیم تا مثلا طرفین بدانند که داشتن جدول زمانبندی چه تاثیری در ضمانت های اجرایی دارد و یا تقسیم نامه چه تاثیری در جلوگیری از پیش فروش می‌تواند داشته باشد. سپس بخشی در هر ماده تحت عنوان نکات وجود دارد که راجع به مسائل مهم ماده توضیح داده‌ایم. بعد از آن هر ماده بخشی تحت عنوان استثناها دارد که در اینجا سعی کردیم موارد خاص را که کم هم پیش نمی آید توضیح دهیم. در نهایت هر ماده بخشی تحت عنوان اشتباهات رایج دارد. در این قسمت به نکات ریزی که معمولا طرفین به آن توجه نمی کنند و یا ممکن است در آینده مسئله ساز شود، اشاره کرده‌ایم. نکته دیگر اینکه این کتاب نه فقط از نظر حقوقی و تجربی بلکه در قسمت فنی که راجع به ضوابط شهرداری و شهرسازی می باشد هم توضیحات کاملی دارد.

خیلی ممنون از وقتی که گذاشتید. مخاطبین برای خرید کتاب چگونه می‌توانند اقدام کنند؟

مخاطبین می‌توانند جهت پیش ثبت نام دریافت کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده که توسط، آقایان مهندس محمد و رسول مدرس و جناب آقای دکتر ولی نژاد تهیه شده است، به همراه امضای نویسندگان و بصورت محدود از طریق لینک خرید کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده اقدام کنید.


خرید کتاب مشارکت در ساخت به زبان ساده


درخواست مشاوره

9 پاسخ

  1. خوشحالیم از اینکه بالاخره چاپ شد خیلی منتظر بودیم
    مرسی از مهندس مدرس عزیز

  2. کتاب رو خوندم به جد میتونم بگم که کتب موجود در بازار واقعا در حد این کتاب نیستن. این کتاب رو به همه کسایی که میخوان مشارکت کنن توصیه می کنن مخصوصا مالکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاربران گرامی تُکا

پیشنهاد می‌کنیم در راستای استفاده بهتر از خدمات وب‌سایت، از بخش هدر سایت یا از طریق دکمه زیر، در سایت عضو شوید.