هدف و نحوه شکل‌گیری علم حقوق

بسیار خرسندیم که درس اول از دوره (آشنایی با حقوق ایران) را مطالعه می‌کنید.

انسان‌های طی سالیان زیادی که باهم زیست داشته‌اند به خاطر مسائل مختلفی، باهم جنگیدند و همچنین تاریخ نشان داده که معمولا حکمرانان زورگو بر مردم ظلم روا می‌داشتند. از طرف دیگر انسان‌ها همیشه در تلاش جهت بدست آوردن بیشترین مزایا در مقابل کمترین هزینه بوده‌اند که همین موضوع سبب بسیاری اختلافات بین مردم می‌گردید. بطور کلی می‌توان این موارد را در دو نکته خلاصه کرد.

  1. قربانیان جنایات دولت‌ها همیشه در پی آن بودند که چاریه ای برای این درد بیابند و از خودکامگی فرمانروایان بکاهند.
    1. حکمرانانی که گاهی منشاء قدرتشان را الهی جلوه می دادند تا جایی برای اعتراض مردم نگذارند. در همین راستا گروهی از خردمندان تلاش کردند تا با طرح این فکر که ((قواعدی برتر از اراده حاکمین نیز وجود دارد و حقوق باید از آن قواعد عالی و طبیعی پیروی کند)) مانعی در راه تجاوز حکومت ایجاد کردند و سعی نمودند قیام و مقاومت مردم را در برابر بی عدالتی ها موجه سازند.
    2. از طرف دیگر طرفداران حکومت نیز بیکار ننشستند و در برابر پیروان حقوق فطری این فکر را پروراندند که مبنای اصلی حقوق اقتدار دولت است و حاکم نماینده خداوند و مامور اجرای فرمانهای ایشان است. همانطور که در کشور خودمان هم این موضوع را مشاهده می‌کنیم.
  2. انسان موجودی است مستقل و با خواسته‌ها و نیازهای ویژه خود، شخصیتی ممتاز از دیگران دارد. ولی زندگی همین فرد مستقل چنان به سرنوشت دیگران آمیخته است که گویی پاره‌ای از اجتماع است و هیچ وجود مستقلی در برابر آن ندارد. زندگی فردی و اجتماعی انسان دو چهره گوناگون از حقیقت اوست و مهم ترین مساله درباره هدف حقوق این است که چگونه باید ضرورت های این دو را در زندگی باهم جمع کرد؟

برای خواندن ادامه مقاله ابتدا باید در سایت تُکا عضویت اشتراکی تهیه نمایید.

مقالات اخیر

برای اطلاع از رویدادهای جدید پیج tka_eng را در اینستاگرام دنبال کنید.

برای مشاوره و تعیین وقت حضوری با شماره 02126150585 تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درخواست مشاوره خود را با کارشناسان ما مطرح کنید.

کارشناسان تُکا با شما تماس خواهند گرفت.