مشخصات طرف اول (مالک/مالکین)
طبق ماده یک طرفین قرارداد مشارکت در ساخت آقای/خانم ……………….. به شماره شناسنامه …………………. و کد ملی …………………………… صادره از ……………. متولد ………………….. اقامتگاه …………… تلفن: ……………………………. موبایل: …………………………… اقدام به امضای این قرارداد مینمایند و ایشان مالک ……………… دانگ از پلاک ثبتی موضوع مشارکت میباشند.
مشخصات طرف دوم (سازنده/سازندگان)
آقای/خانم ……………….. به شماره شناسنامه …………………. و کد ملی …………………………… صادره از ……………. متولد ………………….. اقامتگاه ………………… تلفن: ……………………………. موبایل: …………………………… اقدام به امضای این قرارداد مینمایند.
لزوم ماده یک طرفین قرارداد مشارکت در ساخت
اکثر قراردادهای مشارکت در ساخت بصورت سند غیر رسمی تنظیم میشوند. سند رسمی یا قرارداد رسمی موردی است که توسط یکی از دفاتر یا اشخاص ذیل و بر طبق مقررات قانونی
تنظیم شده باشد.
- اداره ثبت اسناد و املاک
- یا دفاتر اسناد رسمی
- در نزد سایر مامورین رسمی در حدود صلاحیت آنها
مهمترین دلایلی که طرفین قرارداد مشارکت در ساخت تمایلی به تنظیم این قرارداد در دفاتر اسناد ندارند موارد ذیل میباشد.
- معمولا تنظیم قراردادهای مفصل (چند ده صفحهای) از حوصله دفاتر اسناد رسمی خارج است.
- دفاتر اسناد رسمی، رویه نظاممندی برای تنظیم این قراردادها ندارند.
- در صورت ذکر ارزش مورد معامله یا مابهتفاوت و قرضالحسنه، طرفین ملزم به پرداخت مالیات میباشند.
- در صورتی که تعدد طرفین قرارداد وجود داشته باشد و امضای قرارداد در مواعد مختلف زمانی صورت بگیرد، ثبت آن در دفتر اسناد رسمی بسیار سخت میشود.
اما مزایای سند رسمی نسبت به یک سند عادی چه خواهد بود؟
قبل از پاسخ به این سوال، دقت کنید با توجه به تعریف سند رسمی در بالا، قراردادهایی که توسط مشاورین املاک حتی با کد رهگیری هم تهیه میشوند، قرارداد رسمی نمیباشند. قراردادهای رسمی و عادی تفاوتهایی دارند که به برخی از آنها اشاره میکنیم.
تفاوت قراردادهای رسمی و غیر رسمی
- سند عادی در صورتی که اصالت و انتساب آن به صادرکننده مسلم باشد، تفاوتی با سند رسمی ندارد اما به سادگی نمیتوان این اصالت و انتساب را به اثبات رساند. با این حال در صورت درخواست «تامین خواسته»، تفاوت سند رسمی و سند عادی آشکار میشود. چنانچه ضرورت تامین خواسته از نظر قضایی احراز شود، سند رسمی که بدهی یا موضوع تعهد طرف مقابل به صورت مشخص در آن قید شده باشد، بدون تودیع خسارت احتمالی یا اثبات در معرض تضییع و تفریط بودن خواسته، مورد پذیرش دادگاه قرار خواهد گرفت.
- تفاوت اساسی دیگر سند رسمی با سند عادی در تاریخ آنهاست که تاریخ سند رسمی حتی علیه اشخاص ثالث نیز واجد اعتبار است در صورتی که اعتبار تاریخ سند عادی محدود به تنظیمکنندگان آن و ورثه آنها است.
- در مقابل سند رسمی امکان انکار و تردید وجود ندارد و فقط میتوان نسبت به آن ادعای جعل کرد،
برای خواندن ادامه مقاله ابتدا باید در سایت تُکا عضویت اشتراکی تهیه نمایید.
ترتیب مقالات آکادمی تکا برای یادگیری در زمینه ساخت و ساز