جستجو کردن
Close this search box.
7 دلیل اینکه املاک مشارکتی نیمه کاره باقی می ماند شرکت مهندسی تُکا

7 دلیل اینکه املاک مشارکتی نیمه کاره باقی می‌مانند.

در املاکی که با شراکت طرف مالکین و سازنده اقدام به نوسازی و ساخت می‌کنند، بنا به تعهداتی که طرفین نسبت به یکدیگر دارند امکان توقف پروژه به نسبت بیشتر از پروژه هایی است که مشارکت در ساخت نیست، و...
فهرست مطالب

در این مقاله با معرفی 7 دلیل نیمه کاره ماندن املاک مشارکتی به شما کمک می‌کنیم تا با در نظر گرفتن این احتمالات و پیشگیری از نیمه کاره ماندن پروژه‌های خود بکاهید و دچار ضررهای جبران ناپذیر نشوید

در املاکی که با شراکت طرف مالکین و سازنده اقدام به نوسازی و ساخت می‌کنند، بنا به تعهداتی که طرفین نسبت به یکدیگر دارند امکان توقف پروژه به نسبت بیشتر از پروژه‌هایی است که مشارکت در ساخت نیست و در پروژه‌های مشارکت در ساخت، اقدام به توقف پروژه توسط هریک از طرفین باعث قفل شدن آورده‌ی دو طرف و وارد شدن ضررهای ناخواسته به طرفین می‌شود.

بنابراین با دانستن این موارد که بر اساس تجربه 12 ساله تیم حقوقی و فنی شرکت مهندسی تُکا بدست آمده می‌توانید از احتمال قفل شدن سرمایه خود و بلاتکلیفی پس از آن بکاهید.

  1. کمبود نقدینگی سازنده : یکی از اصلی‌ترین دلایل توقف پروژه‌های مشارکتی در واقع پول نداشتن سازنده است، کمبود نقدینگی در پروژه‌های ساختمانی در زمان‌های مختلف و به دلایل مختلف روی می‌دهد و امری عادیست اما در مشارکت در ساخت به دلیل اینکه آورده طرف دیگر وابسته به آورده ی سازنده است و با در نظر گرفتن زمانی که برای تحویل ملک نوساز به مالکین در قرارداد ذکر شده است، سازنده موظف است طبق زمانبندی پیش رود و برای تامین نقدینگی در مراحل مختلف ساخت برنامه ریزی داشته باشد.
  2. تخلف در ساخت نامتعارف : تخلف‌های ساختمانی در اکثر پروژه ها اتفاق می‌افتد و در این مواقع با پرداخت مبلغی به عنوان هزینه خلافی طبق نظر کارشناس های شهرداری می‌توان موانع را برطرف کرد اما برخی از موارد سازندگان دست به تخلفاتی می‌زنند که با پرداخت مبلغ خلاف قابل حل نیست و شهرداری طبق کارشناسی حکم تخریب و قلع و قمع صادر می‌کند که با هیچ هزینه‌ای قابل حل نیست.برای مثال  تخریب طبقه ای که نسبت به جواز بیشتر اجرا شده است اگر قابل انجام باشد باعث توقف پروژه و هدر رفت سرمایه می‌شود.
  3. عدم انجام تعهدات توسط مالکین : در مواردی عدم انجام تعهدات مالکین باعث توقف پروژه توسط سازنده می‌شود، برای مثال به نام نزدن سهم العرصه در مراحل ساخت در صورتی که در قرارداد پیش‌بینی شده باشد که پس از انجام فعلی توسط سازنده سهم العرصه به نام ایشان گردد، می‌تواند باعث اختاتف و توقف روند پروژه باشد.
  4. اختلاف نظر بین مالکین و سازندگان : گاهی اوقات به دلیل ضعیف بودن قرارداد و عدم پیش بینی راه حل برای حل اختلاف در قرارداد مشارکت در ساخت، اختلافات جزیی به دعواهای حل نشدنی تبدیل می‌شود و در این موارد بنا به شرایط مختلف هر یک از طرفین می‌تواند باعث توقف پروژه شود.
  5. مدعی شدن شخص ثالث در سهم العرصه : در صورتی که شخصی پس از انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت و شروع پروژه در مورد مالکیت زمین ادعایی بکند با نظر مراجع قضایی حکم توقف عملیات ساخت صادر میشود و طبق عرف قرارداد مشارکت در ساخت مالک موظف است که پاسخگوی چنین مواردی باشد اما در صورت به طول انجامیدن و یا محق نبودن مالک در اختلاف با مدعی جدید، زمان شروع مجدد روند اجرایی پروژه نا معلوم خواهد بود.
  6. فوت یکی از طرفین : در صورت فوت یکی از طرفین و عدم پیش بینی اقدامات لازم برای چنین حوادثی در قرارداد مشارکت در ساخت احتمال توقف پروژه وجود دارد، برای مثال در صورت فوت سازنده این احتمال وجود دارد که وراث وی تخصص لازم برای ادامه عملیات ساختمانی را نداشته باشند و یا توسط مالکین مورد تایید نباشند.
  7. و یا با فوت مالکین در صورتی که در مراحل انحصار وراثت مانعی وجود داشته باشد و یا تمهیدات لازم برای چنین اتفاقی در قرارداد مشارکت در ساخت وجود نداشته باشد، باعث توقف پروژه تا زمانی نامعلوم می‌شود. 
  8. نوسانات قیمت مصالح و موجودی آن : در لیست متریال که معمولا پیوست قرارداد مشارکت در ساخت میباشد، جزئیات مصالحی که استفاده خواهد شد ثبت می‌گردد و گاهی این مصالح مشخص شده و متریال‌های اساسی ساختمان به دلیل عدم وجود و یا افزایش قیمت ناگهانی قابل تامین نیستند و همین مورد یکی از دلایل توقف پروژه توسط سازنده است، با برنامه ریزی برای چنین اتفاقاتی می توان از میزان خساراتی که در اثر بی ثباتی قیمت‌ها در کشور معمولا رخ می‌دهد جلوگیری کرد.


درخواست مشاوره

یک پاسخ

  1. مرسی به نکات خیلی خوبی اشاره کردید ماهم تجربه این مسئله را داشتیم ای کاش زودتر با شما آشنا میشدم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *