جستجو کردن
Close this search box.

کلاهبرداری در حقوق کشور ما به معنای انجام عملیاتی متقلبانه جهت فریب طرف قرارداد می‌باشد و آنرا نباید با مغبون شدن اشتباه گرفت.

متاسفانه قرارداد در قراردادهای مشارکت در ساخت انواع کلاهبرداری رخ می‌دهد. ما در شرکت مهندسی تُکا موارد رایج آن را که توسط طرفین رخ می‌دهد تهیه نمودیم.
این مقاله صرفا جهت آگاهی افراد از خطرات مشارکت در ساخت است و بدین معنی نمی‌باشد که حتما این اتفاقات در قراردادهای مختلف رخ می‌دهد.

 قبل از هر چیز ویدئوی زیر را ببینید:

مواردی که از جانب سازندگان رخ می‌دهد.

    1. ممکن است سازنده مدعی باشد که پروژه ای که شما بازدید می‌کنید توسط ایشان ساخته شده است. در بسیاری موارد دیده شده که شخص خود را به جای سازنده و سرمایه‌گذار جا زده است و پروژه متعلق به شخص دیگری است.
    2. پاشنه آشیل قراردادهای مشارکت در ساخت بخش پیش فروش می‌باشد. ممکن است سازنده حتی با این که اجازه پیش فروش ندارد اقدام به فروش سهم خود و مالک کند. تنظیم یک قرارداد مناسب می‌تواند تا میزان بسیار زیادی این مسئاله را مرتفع کند.
    3. تعیین داور آشنا در قرارداد مشارکت. البته این مورد غیر قانونی نیست ولی غیر اخلاقی است و خوب نتیجه رای داور هم معمولا مشخص است.

موردی که بسیار رخ می‌دهد این است که سازنده با دادن وعده‌هایی مثل طبقه اضافه، تراکم اضافه، اخذ متراژ تجاری غیر مجاز و … اقدام به فریب مالکین نموده و هیچ کدام از تعهدات خود را نیز عملی نکرده و به دلیل درگیر بودن طرفین دیگر امکان فسخ نیز وجود نخواهد داشت.

مواردی که از جانب مالکین رخ می‌دهد.

  1. مالکین ممکن است قرارداد مشارکت در ساخت را قبلا با سازنده دیگری منعقد نموده و دوباره اقدام به انعقاد قرارداد نمایند. با توجه به عدم ثبت این قراردادها امکان استعلام آن نیز وجود ندارد.
  2. ممکن است مالکین نیز اقدام به پیش فروش سهم خود. بدون اطلاع طرف مقابل نمایند.
  3. ممکن است مالکین اقدام به فروش کل عرصه بدون اطلاع طرف مقابل نمایند.
  • طرفین قرارداد می‌توانند با بالا بردن آگاهی خود جلوی این اتفاقات را بگیرند.
  • اگر تجربه‌ای دارید لطفا در زیر این مقاله درقسمت دیدگاه مطرح نمایید.
سی دی کارگاه آموزشی جامع ضوابط معماری و شهرداری تهران
جهت اطلاع از سرفصل‌ها و خرید پکیج کلیک نمایید.