مشخصات ملک در ماده سوم مشارکت در ساخت

ذکر کاربری زمین با توجه به سند بسیار اهمیت دارد تا طرفین و خصوصا سازنده نسبت به آن مطلع باشند و با علم کافی اقدام به معامله نمایند....
فهرست مطالب

با توجه به ماده سوم قرارداد مشارکت در ساخت یک قطعه زمین/ملک/باغ/زمین مشجر/ زمین زراعی/ —– دارای سند مالکیت به شماره چاپی ——- به پلاک ثبتی فرعی——از اصلی  —— تفکیکی از  —- قطعه ——  مفروز و مجزی از —— بخش ثبتی ——– به متراژ  —- متر مربع به آدرس   ————-   که در تاریخ عقد قرارداد در زیرپهنه —- قرارداد داشته و طبق مقررات جاری قابلیت ساخت با —– تراکم در سطح اشغال —–  در —- تعداد طبقه با شماره پرونده شهرسازی به شماره  —— و دارای کد بلوک و ملک به شماره  —— / دستور نقشه به شماره ——— / به شماره ——– / گواهی پایان‌کار سال —– به شماره  ——– دارای ——– عدد کنتور برق به شماره  ——– کنتور آب به شماره ——— کنتور گاز به شماره ——- انشعاب فاضلاب شهری و ——– خط تلفن به شماره ———که در حال حاضر دارای ——- طبقه مسکونی و —— تعداد واحد با متراژ زیربنای کل آن ——– می‌باشد و تعداد ——– درخت  در داخل ملک و ——- درخت جلوی درب ورودی ملک وجود دارد. [restrict]

نکات ماده سوم مشارکت در ساخت

در این بخش مشخصات دقیق ملک موضوع مشارکت را طبق سند و وضع موجود بیان می‌کنیم.

نکته اول: ذکر کاربری زمین با توجه به سند بسیار اهمیت دارد تا طرفین و خصوصا سازنده نسبت به آن مطلع باشند و با علم کافی اقدام به معامله نمایند.

نکته دوم: نوشتن وضعیت درختان داخل و بیرون ملک از این لحاظ ضروری است. در صورت قطع یا خشک شدن آن‌ها در زمان ساخت جریمه آن باید توسط سازنده پرداخت شود. مگر درختانی که با توافق طرفین جابجا یا قطع می‌گردد و یا در محدوده سطح اشغال پروژه قرارداد دارد.

استثناهای ماده سوم مشارکت در ساخت

مورد اول: در خصوص املاکی که سند ندارند حتما باید به روش دیگری و بر اساس مدارک موجود، مشخصات مورد معامله تعیین گردد.

مورد دوم: در خصوص زمین‌هایی که احتمال می‌رود موات باشند (زمین‌هایی که سابقه احیاء و بهره‌برداری  ندارند) حتما با استعلام از مراجع مربوطه، که در داخل محدوده شهرها توسط کمیسیون ماده 12 شهرداری و در خارج از محدوده شهرها توسط وزارت کشاورزی انجام می‌شود، اقدام به تنظیم و انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت نمایید. عملا اگر زمینی به دلایل قانونی یا قضایی امکان ساخت نداشته باشد، قرارداد مشارکت در ساخت باید خود به خود منحل (منفسخ) شود و تعهدات طرفین ساقط گردد.

مورد سوم: اگر ملک مورد معامله مغازه دارد باید بصورت جداگانه متراژ تثبیت شده تجاری که مورد تایید شهرداری است ثبت شود و همچنین در صورت وجود مالک سرقفلی، رضایت قراردادی ایشان اخذ شود.

ماده سوم مشارکت در ارتباط با ساختمان‌های نیمه کاره

در خصوص ساختمانهای نیمه کاره باید مشخصات و جزئیات بسیار دقیق تری از وضعیت ملک و اقدامات صورت گرفته ذکر گردد. پاره‌ای از این موارد که در اکثر پروژه‌های نیمه کاره اهمیت پیدا می‌کنند شامل:

  1. تعیین دقیق وضع موجود ملک
  2. مراحل انجام شده و باقی مانده از تعهدات سازنده
  3. تعیین وضعیت قراردادهای ناظرین (برق، مکانیک، محاسب، معماری و ناظر)
  4. تعیین وضعیت پروانه ملک از نظر مهلت ساخت یا مهلت شروع عملیات. البته با در نظر گرفتن عوارض احتمالی بابت طولانی شدن مدت ساخت عوارض تطویل، اخذ گواهی عدم خلاف  یا بلامانع شهرداری
  5. انجام تامین دلیل در خصوص شرایط پروژه
  6. بررسی حقوق اشخاص ثالث از جمله پیش خریداران، پیمانکاران جزء و کل، مهندسین مشاور، طراحان ( به همراه تعیین و تکلیف)
  7. بررسی وضعیت استحکام بنا و موارد دیگری که با توجه به شرایط خاص یک پروژه نیمه کاره باید در نظر گرفته شود.
  8. تنظیم قرارداد برای پروژه‌های نیمه کاره معمولا چندین برابر یک قرارداد عادی پیچیدگی دارد.
  9. اگر ملک حقوق ارتفاقی دارد که مزیت یا محدودیتی برای ساخت و ساز ایجاد می‌کند (مثلا حق استفاده از نهر) حتما در این ماده باید به آن اشاره شود.

ماده سوم قرارداد مشارکت در ساخت و اشتباه رایج

گاهی اوقات افراد از ذکر کردن حق انشعابات موجود ملک خودداری می‌کنند، در این صورت ممکن است در آینده بین مالک و سازنده اختلاف نظر بوجود آید.

ترتیب مقالات آکادمی تکا برای یادگیری در زمینه ساخت و ساز


[/restrict]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همه پکیج‌های آموزشی را به‌صورت یکجا و با تخفیف دریافت کنید!